Devlet Bahçeli'den HDP'ye ilk işaret

Devlet Bahçeli'den HDP'ye ilk işaret

Olası koalisyon senaryolarının tutmaması halinde milli mutabakat hükümetine işaret eden MHP, HDP'ye de kapı aralamış oldu.

Dün yaptığı açıklamada olası hükümet senaryolarından (AK Parti-CHP, AK Parti - HDP, AK Parti-CHP ve HDP) bahseden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm yolların denenmesi sonucunda ortaya bir hükümetin çıkmaması halinde milli mutabakat hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

AK Parti’nin azınlık hükümetini de deneyebileceğini kaydeden Bahçeli, bu aşamadan sonra, “Hükümet kurulamıyor” denilerek erken seçime gidilmesinin ise doğru olmayacağını dile getirdi.

MİLLİ MUTABAKAT HÜKÜMETİ

Bahçeli, başka yol kalmaması, ülkenin hükümet krizi ile karşı karşıya kalması olasılığına işaret ederek, bu aşamada kaos senaryolarının sahnelenmemesi için Meclis’teki bütün partilerin içinde yer alacağı bir milli mutabakat hükümetinin kurulması gerektiğini söyledi.

HDP'YE İLK İŞARET

MHP Lideri, böylece ‘en kötü senaryo’ olarak ortaya koyduğu erken seçim karşısında son çıkış olarak, dışarıdan desteğine bile karşı çıktıkları HDP ile milli mutabakat hükümeti çatısı altında yer almayı kabul edebileceklerinin ilk işaretini verdi.

TIKAYAN TARAF GİBİ GÖSTERİLİYORUZ

Bahçeli, ülkenin milli menfaatleri için bir hükümet krizi yaşanmasına karşı her zaman olumlu tavır içinde olacaklarını vurgularken, bu süreçte MHP’nin “80 milletvekiliyle koalisyon arayışlarını tıkayan taraf” olarak gösterilme gayretlerine dikkati çekti.

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.