Doğubeyazıt'ta çatışma: 1'i ağır 3 asker yaralı

Doğubeyazıt'ta çatışma: 1'i ağır 3 asker yaralı

Ağrı Doğubayazıt İlçesi'nde Ağrı Dağı'nın eteklerinde jandarma ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmada, 1'i ağır 3 asker yaralandı. Bugün Erzurum Horasan'da da bir astsubay silahla vurularak yaralandı ve tedavi altına alındı.

Bugün saat 11.00 sıralarında Doğubayazıt'a 22 kilometre uzaklıkta bulunan Ağrı Dağı eteklerindeki Yaygınyurt Köyü yakınında meydana geldi. Bölgede konuşlanan jandarma kuvvetlerine, bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı. Güvenlik kuvvetleri, teröristlere anında karşılık verdi. Çıkan çatışmada 1'i ağır, 3 asker yaralandı. Durumu ağır olan asker, helikopterle hemen Erzurum'a sevk edilirken, diğer 2 asker Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

PKK'lı teröristlerle, güvenlik kuvvetleri arasındaki çatışma sürerken, bölgeye takviye askerler gönderildi.

HORASAN'DA ASTSUBAYA SİLAHLI SALDIRI

Erzurum'un Horasan ilçesinde bir astsubay, görev yaptığı bölüğüne aracıyla gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda yaralandı. Önceki gün Muş Malazgirt'te ailesiyle birlikte evine dönen Binbaşı Arslan Kulaksız'ın aracı arıza yapmış, aracından inen Binbaşı siyah bir araçtan açılan çapraz ateşle şehit edilmişti.

Alınan bilgiye göre, 9. Kolordu Komutanlığı 34. Mühimmat Bölüğü'nde görev yapan Astsubay Üstçavuş Nazım Altun'un işe gittiği sırada kullandığı aracı, Üçyol mevkisi TEDAŞ kavşağında arıza yaptı.
      
Aracından inen Altun'a bu sırada yanına yaklaşın siyah renkli bir araçtan ateş açıldı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.