Dövizli askerlikte bedel düşecek

Dövizli askerlikte bedel düşecek

5.5 saat süren Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç gazetecilerin sorularını yanıtladı.

DÖVİZLİ ASKERLİK MÜJDESİ
Arınç dövizli askerlikle ilgili bir soruya "Evet bedel düşürülecek. Hükümet olarak bu müjdeyi verebiliriz." dedi.
 
Gezi Parkı eylemleri ile ilgili konuşan Arınç, polis kurşunu ile öldüğü belirlenen Ethem Sarısülük'ün ölümüyle ilgili "Olayın gidişatına göre, kendisini koruma amaçlı bir eylem olduğu mahkeme tarafından tespit edilebilir" ifadesini kullandı.
 
 
Arınç'ın konuşmalarından ana başlıklar şöyle:
 
"10 GÜNE AÇIKLARIZ: BEDEL DÜŞECEK"
Bu konuda beklenti içen vatandaşlarımıza şunu söyleyebilirim. Bu bedelin 10 bin Avro üzerindeki bedelin yüksek olduğu, ödenmesinde güçlük çekildiği talepleri 4 ay öncesinden Bakanlar Kurulu'na gelmişti. Sayın Başbakanımızın yaptığı toplantılarda en az 2025 kişiye söz vermek suretiyle bu konuda ne düşündüklerini ifade etmelerini istemiştir. Bu konu bugün de görüşüldü. Taleplerin haklı ve makul olduğuna karar verildi. Milli Savunma Bakanımız, Maliye Bakanımız ve Sayın Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ biraraya gelerek önümüzdeki 1 hafta 10 gün sonra bu yurttaşlarımızın bu bedelin düşürüleceği haberini vereceğiz. Evet bedel düşürülecektir.
 
ETHEM SARISÜLÜK'ÜN ÖLÜMÜ
Maalesef Ethem Sarısülük vefat etmiş, ona Tanrı'dan rahmet diliyorum. Sarısülük'ün polis tabancasından çıkan kurşunla ölmüş olabileceği yargıya sevkedilmiş, adli kontrol kararıyla tutuksuz yargılanmasına karar verilmiştir. Bu aklanmış olduğunu göstermez. Olayla ilgili olarak niçin adli kontrol kararıyla karar verilmiştir izahı, toplanan delillerle ve olayı tamamen kayd etmiş video ve kamera kayıtlarıyla polis memurunun göstericiler kalkanını gaspetmişler, linç teşebbüsünde bulunulmuş vucuduna 37 taş isabet etmiştir. Kendisi havaya iki kez ateş ederek kaçmaya çalışmış. Üçüncü kez ateş ederken silahın düşmesi sonucu böyle bir şey olduğu hakkında mahkeme kanaatı hasıl olmuş. Adli soruşturma devam etmektedir. Yargı sürecinde bilerek ve kasten bu olaya sebebiyet verdiği ortaya çıkarsa, mahkemenin kararını hep beraber bekleyeceğiz, kendisini koruma güdüsüyle bu hareketi sabit bulunursa ona göre karar vereceğiz. Biz şüphesiz vatandaşımızın yanındayız, hiçbir şekilde böyle bir olayın meyd ana gelmesini istemeyiz. Bu olayın nasıl meydana geleceği video, kamera kayıtları ortaya koyacak.
 
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.