Eğitim-Bir-Sen: Adaylık kaldırma sınavı kaldırılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen: Adaylık kaldırma sınavı kaldırılmalıdır

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, salgın şartları gözetilerek ertelenen adaylık kaldırma sınavının yapılmamasını

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunarak, salgın şartları gözetilerek ertelenen adaylık kaldırma sınavının yapılmamasını, ilgili mevzuatında değişikliğe gidilerek mezkûr sınavın kaldırılmasını ve adaylık eğitim programını başarıyla tamamlayan aday öğretmenlerin adaylık kaldırma sürecinin de tamamlanmış sayılmasını talep ettik.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereğince aday öğretmenler için 25.4.2021 tarihinde gerçekleştirilmesine karar verilen adaylık kaldırma yazılı sınavı, kovid-19 salgınına karşı önlemler çerçevesinde ertelenmiştir. Aday öğretmenlerin, 657 sayılı Kanun’un 48. maddesinde sayılan şartlara ek olarak, öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olma, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Sınavı’nda atanacakları alanlar için belirlenen taban puan ve üzerinde puan almış olma gibi şartları haiz olarak atandıkları açıktır.

Öte yandan, adaylık kaldırma sınavının konuları ve dağılımı incelendiğinde, kapsam ve içeriği bakımından ÖSYM tarafından daha önce yapılan “Genel Kültür ve Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Öğretmenlik Mesleği Alan Bilgisi” sınavlarından farklı bir sınav olmadığı görülmektedir.

Alanında ve mesleğinde yetkinliğini kanıtlamış ve adaylık süresi boyunca da Bakanlığa bağlı resmî eğitim-öğretim kurumlarına intibakını tamamlamış aday öğretmenlerin, bir de adaylık kaldırma sınavı gibi, içerik yönüyle mesleğe başlamadan önce tabi tutuldukları sınavlardan farklı olmayan bir başka sınavla yükümlü tutulmaları gereksizdir.

Bu nedenle, Bakanlığa yazılı müracaatta bulunarak, içinde bulunduğumuz salgın şartları gözetilerek ertelenen adaylık kaldırma sınavının yapılmamasını, ilgili mevzuatında değişikliğe gidilerek söz konusu sınavın kaldırılmasını ve adaylık eğitim programını başarıyla tamamlayan aday öğretmenlerin adaylık kaldırma sürecinin de tamamlanmış sayılmasını istedik.


Bakanlığa yaptığımız başvuru

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum