Eğitim Bir Sen Öğretmenlerin Sesi Oldu: Yüzde 100 zam

Eğitim Bir Sen Öğretmenlerin Sesi Oldu: Yüzde 100 zam

Eğitim Bir Sen öğretmenlere Cumhuriyetin 100. yılı münasebeti ile yüzde 100 zam yapılması gerektiğini ifade etti.

Milli eğitim bakanı Yusuf Tekin göreve geldiği günden itibaren öğretmenlerle sürekli iletişim halinde olup onların beklentilerini ve sorularını dinliyor. 50 aralıklarla farklı illerde öğretmenlerle bile birebir buluşan bakan Tekin milli eğitim bakanlığının eğitimde attığı ve atmayı planladığı adımları da öğretmenlerle paylaşıyor. Öğretmenler de birçok konuyu rahat bir şekilde paylaşıyor. Bu isteklere bir yenisi daha eklendi. Bu istek direk Eğitim Bir Sen'den geldi.

Ek ders ücretleri yetersiz

Eğitim sektöründe çalışan öğretmenler için ek ders ücretleri, ek gelir elde etmelerini sağlayan önemli bir kaynak oluşturuyor. Ancak son dönemlerde ekonomik zorluklar ve yüksek enflasyon, ek ders ücretlerini gözle görülür bir şekilde etkisi olmadığı görülüyor. Şu anda ek ders ücretleri, adeta sembolik bir miktar olan 58 TL civarında ücretlendiriliyor. Bu miktar, öğretmenlerin emeklerine ve verdikleri ek derslere karşılık yetersiz bir ödeme olarak kabul görüyor.

100. yıla özel Yüzde 100 ek zam

Bu zor durumu gören ve öğretmenlerin haklarını savunmak amacıyla çalışan sendikalar, harekete geçti. Eğitim hizmet kolunda yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen, öğretmenlerin ek ders ücretlerine yapılan zammın yetersiz olduğunu belirtti. Özellikle 24 Kasım, öğretmenler gününe kısa bir süre kala, Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı, 2023 yılının Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle ek ders ücretlerine yüzde 100 ek zam yapılması talebini bakanlığa iletti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.