Eğitim-Bir-Sen'den "Demokrasi Tadında" Tüzük Tadil Kongresi!

Eğitim-Bir-Sen'den "Demokrasi Tadında" Tüzük Tadil Kongresi!

Eğitim-Bir-Sen Tüzük Tadil Kongresi, Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve divan teşekkülünün ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, çalışmaya, sorun çözmeye, kazanım üretmeye devam edeceklerini söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Tüzük Tadil Kongresi, Memur-Sen Genel Merkezi’nde yapıldı. İstiklal Marşı’nın okunması ve divan teşekkülünün ardından bir konuşma yapan Genel Başkan Ali Yalçın, çalışmaya, sorun çözmeye, kazanım üretmeye devam edeceklerini söyledi.

430 bine yakın üye sayısına ulaştıklarını kaydeden Yalçın, “Bu zorlu süreçte büyüme hedefimizi sürdürdük. Memur-Sen ailesi güçlü bir aile, Eğitim-Bir-Sen ailesi ise Memur-Sen’in kurucu iradesi olması boyutuyla son derece kıymetlidir. Kararlı tutumuyla hem üyenin hem kamu görevlilerinin hem ülkenin hem de yer kürenin nabzının attığı yerdir. Bu açıdan Eğitim-Bir-Sen’in 30 yıllık mücadele tarihi, kamu görevlileri sendikacılığının yüz akıdır. Yetkide istikrarın, sendikacılıkta itibarın adresi olmaya devam ediyoruz” dedi.

tuzuk_tadil_3.jpg

Çalışmaları ve gayretlerinin ilk günkü heyecan, azim ve kararlılıkla süreceğini vurgulayan Yalçın, “Sendika olarak büyümeye devam edeceğiz. Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı, savaş ekonomisinin dünyayı derinden etkilediği, enerji fiyatlarının yükselmesi nedeniyle krizin tüm alanlara yayılmasının dünya gündeminde olduğu bir zeminde ülkemizin de bundan etkilenmemesi mümkün değil. Fakat kriz ortamlarında en çok emek kesimi, sabit gelirliler kaybediyor ve emekçiler eziliyor. İstiyoruz ki, sabit gelirlilerin alım gücü düşmesin, en azından seviye ve denge korunsun. Enflasyonun olduğu bir yerde çalışan da üreten de olumsuz etkileniyor” şeklinde konuştu.

“Toplu sözleşme marifetiyle, kurum idari kuruluyla, KPDK ile, demokratik mücadelemizle pek çok kazanım elde ettik. Ek gösterge konusunda da önemli mesafeler aldık” diyen Yalçın, “600 puan ek gösterge artışının emekli aylıklarında ve ikramiyelerinde önemli artışlar sağlayabilmesi için 2200-3600 ek gösterge aralığındaki kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının yeniden düzenlenmesi, makas aralığının daraltılması gerekmektedir. Ek göstergeleri 3600’ün altında kalan bütün kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarında artış yapılması beklentileri karşılayacaktır. Süreci ve sonuçlarıyla, harcanan emek ve ortaya konan irade yönüyle ek gösterge çalışması bir bütün olarak ele alındığında, eksikliklerin giderilmesiyle birlikte ve özellikle tazminat yansıtma oranlarında düzenleme yapılması hâlinde kamu görevlilerinin beklentileri tamamen karşılanacak ve refah seviyelerine olumlu etki edecektir. Biz bu konunun takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.

Kongrelerin sendikaların demokrasi süreçlerinin en önemli mekanizmaları olduğunun altını çizen Yalçın, “Önemli olan, ilkelerimizden, değerlerimizden sapmadan, kırıp dökmeden bu süreçleri gerçekleştirmektir” diye konuştu.

Delegeler de söz alarak gündeme ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler. Konuşmaların ardından, tüzük değişikliğiyle ilgili öneriler alınarak karara bağlandı.

Toplantı, Genel Başkan Ali Yalçın’ın kapanış konuşmasıyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.