Eğitim-Bir-Sen'den Eğitim Çalışanlarına "Yetkide İstikrar" Teşekkürü!

Eğitim-Bir-Sen'den Eğitim Çalışanlarına "Yetkide İstikrar" Teşekkürü!

Örgütlenerek dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme mücadelesinde 29 yılı geride bıraktığımız sendikal yolculuğumuzda, özgün sendikacılığımızın eğitim çalışanlarının yine...

Örgütlenerek dayanışma, eğitim çalışanlarının haklarını koruma, geliştirme, yasaklarla mücadele etme, özgürlük alanlarını genişletme mücadelesinde 29 yılı geride bıraktığımız sendikal yolculuğumuzda, özgün sendikacılığımızın eğitim çalışanlarının yine teveccühüne mazhar olduğuna şahit olduk.

Mutabakat metni sonuçları, hak ve özgürlük mücadelesinde Eğitim-Bir-Sen’in tek ve istikrarlı adres olarak temsil ettiği yetkiyi bir kez daha tescil etmiştir.

Eğitim çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, özgürlük alanlarının genişletilmesi için mücadele eden; mazlumun, mağdurun, masumun yanında yer alan, haksızlıkların giderilmesi, sorunlara çözüm bulunması için alın ve akıl teri döken Eğitim-Bir-Sen’e teveccüh, yıllardır olduğu gibi, bu yıl da devam etmiştir.

393 bin 834’ü Millî Eğitim Bakanlığı, 33 bin 548’i üniversite olmak üzere, 427 bin 382 üyemizden aldığımız yetkiyle, taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle hareket edecek, eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek, yeni kazanımlar elde etmek için var gücümüzle çalışacağız.

Akademik, hizmet ve çözüm odaklı sendikacılık, üniversite çalışanları nezdinde Eğitim-Bir-Sen’e olan yönelişin referansı olurken, Millî Eğitim Bakanlığı çalışanları nezdinde de istikrarlı bir desteğe dönüşmüştür. Bu tablo, kuşkusuz inancın, güvenin, azmin, doğruluğun, yapıcı olmanın, disiplinli çalışmanın sonucu; ülkemizin, milletimizin ve eğitim çalışanlarının menfaatlerini önceleyerek sorunlara çözüm arayan anlayışımızın, sorunları teşhisle yetinmeyip alternatif öneriler sunan, çözüm odaklı düşünen, bilimsel çalışmaları, araştırmaları, sanatsal ve kültürel faaliyetleri eksik etmeyen bir yaklaşımın karşılık bulmasıdır.

Eğitim çalışanlarının haklarını savunmaya, hukukunu korumaya, eğitim politikalarının belirlenmesinde hazırladığımız raporlarla ışık tutmaya, alternatif çözümlerimizle eğitimin verimliliği ve niteliği için emek vermeye devam edeceğiz. Her türlü zulme ve haksızlığa karşı mücadele etmeyi, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumdan ve adaletten yana tavır koymayı, ilkeli duruşumuzdan taviz vermeden sürdüreceğiz. Eğitim çalışanlarından gördüğümüz teveccühü büyük bir sorumluluk addedecek, yerelden evrensele yürüyüşümüzün hızını kesmeyeceğiz.

Gücümüz, haklılığımıza, haklılığımız ise savunduğumuz değerlere dayanmaktadır. Haklılığımızdan ve değerlerimizden aldığımız güçle, dün olduğu gibi, yarın da emeğin değerini bulması ve çalışma hayatının sorunlarının çözümü için azmimizi daha da artıracağız.

Yetkide istikrar sağlamamızda, hak, emek ve özgürlük mücadelemizde, yeryüzünün bütün coğrafyalarına yürüyüşümüzde, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuğumuzda geçmişten günümüze gözyaşı, teri ve emeği olan herkese; başta kurucu genel başkanımız merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere genel başkanlarımıza, genel yönetim kurulu üyelerimize, şube başkanlarımıza, yönetim kurullarına, ilçe temsilcilerimize ve yönetimlerine, kadın komisyonlarımıza, işyeri temsilcilerimize ve bütün üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum