Eğitim-Bir-Sen'den İlçe Müdürüne Protesto!

Eğitim-Bir-Sen'den İlçe Müdürüne Protesto!

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil öncülüğünde toplanan sendikacılar, İskilip’te uzun zamandır eğitim çalışanlarını ve eğitim kurumları yöneticilerini rahatsız eden uygulamaları protesto ettiler.

Eğitim-Bir-Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil öncülüğünde toplanan sendikacılar, İskilip’te uzun zamandır eğitim çalışanlarını ve eğitim kurumları yöneticilerini rahatsız eden uygulamaları protesto ettiler. 

Elçi ve beraberindekiler İskilip İlçe Milli Eğitim Müdürü ile ilgili önemli iddialarda bulundular.

İşte o açıklamalar:

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Eğitim Çalışanları

Bugün buraya uzun zamandır bizleri, eğitim çalışanlarını ve eğitim kurumları yöneticilerini, rahatsız eden, üzen, kıran, yıldıran, hayatı çekilmez bir çile döndüren baskıcı, kaba, dayatmacı, antidemokratik bir yönetim anlayışı ile İskilip ilçesinin eğitimini, yönettiğini zanneden; ancak kaba üslubu ile mesai arkadaşlarını, kurum müdürlerini, azarlayan, üst amirlerine gammazlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman ATÇIOĞLUNU protesto etmek antidemokratik uygulamalarına tepki göstermek maksadıyla burada toplandık.

Sayın Müdüre şunu hatırlatmak istiyoruz;

Eğitim çalışanları şamar oğlanı değildir.

Kurum müdürleri ve kamu çalışanları devletin memuru sizin köleniz değildir.

Devletin makamları egoları tatmin yeri değil millete hizmet yeridir.

Kaba üslubuna, zorbacı yönetim anlayışına uzun zamandır katlanıyor belki üslubunu düzeltir umuduyla bir yıldan fazla sabrediyorduk ancak; deniz bitti sabrımız tükendi uyarı vazifemizi, tepkimizi anlayacağı dilden göstermeye karar vermiş durumdayız.

Devletin kurum ve makamları egoları tatmin aracı olmaz/olmamalı makam ve mevkiler millete hizmet etme aracıdır dolayısıyla bu makamlara şahsi menfaat ve egoları tatmin aracı olarak kullanılmaması gerekmektedir.

İlçe Milli Eğitim Müdürünün yönetim anlayışının vermiş olduğu rahatsızlık İskilip’i ve eğitim camiasını çileden çıkarmış, eğitimi felç etmiş, kurumlarda/okullarda moral ve motivasyon bırakmamıştır. Kurum müdürlerine reva gördüğü muameleyi, okul müdürlerini azarlaması ve onlara karşı kullandığı “lanlı “lunlu” ve “ koçumlu” ifade tarzları devlet adamı terbiyesi ve adabına eğitimcinin örnek kişiliğine yakıştırmamamız nedeniyle defalarca bu konudaki rahatsızlığı bildirmemize rağmen maalesef bu kaba, incitici, itici üslubundan vazgeçmemiştir. Bilakis itici üslubunu devam ettirmiş hatta kabalığını fazlalaştırmıştır.

Cezası mükâfatından fazla hiçbir yönetim anlayışının ve eğitim anlayışının başarıya ulaşma şansı ve ihtimali yoktur.

Kurum müdürleri, çalışanların moral ve motivasyon yönünden yükseltme çabası içerisine girmeleri gerekirken İlçe Milli Eğitim Müdürü adeta hata ve kusur avcılığı yapmak suretiyle kurumları, yöneticilerini ve çalışanları tedirgin etmek suretiyle eğitim çalışanları adeta diken üstünde bir psikolojiyle mesaiye gelmektedirler. Bugün de neyle karşıya kalacağımız endişesiyle işe gelmektedirler. Bu olumsuz atmosfer kurumlara negatif bir hava yaymakta ve çalışanları yersiz ve gereksiz bir gerginliğe itmektedir.

Yol gösterici, hataları/ kusurları düzeltme yerine adeta imha edici, cezalandırıcı bir anlayış ile ilçeyi yönettiğini zanneden ancak eğitimin bütün paydaşlarını üzerek ve kırarak eğitimi bitirme noktasına getirmiş durumdadır. Maiyetindeki yöneticileri yetiştirme ve geliştirme yönünde bir anlayışla yönetme yerine; sürece katma/ katılma sağlayacağı yerine tam aksine en ufak hata ve kusurları için soruşturma açmakta ve cezalandırmak cihetine gitmektedir. İlçede neredeyse soruşturma açılmayan kurum ve okul müdürü kalmamış durumdadır. Bu da ister istemez kurumları, yöneticileri rahatsız etmekte kurumlarda huzur iklimi ve güveni olumsuz etkilemektedir.

Ayrıca sendikamıza gelen şikâyet ve ihbarlar duyduklarımız ve dinlediklerimiz müdürün marifetinin bunlarla sınırlı kalmadığı anlaşılmaktadır.

Bize gelen şikayet ve ihbarlardan bazıları şöyle;

iskilip ilçemizde bir lisenin bahçesindeki parke taşları düzmece bir onayla devletin arabasını devletin memuruna kullanmak suretiyle Çorum’da bağına götürdüğü ve orada bağında kullandığı kendisinin, İskilip Kamuoyunun, il ve ilçe siyasi yetkililerinin bildiği bir durumdur.

Kendisine emanet edilen kurumların demirbaşlarını kurumlarda kullanılmak üzere emanet edilen parke taşlarını hangi hak ve yetki ile devletin personelini arabasını kullanarak özel bağ evinde kullanma hakkı vermişti?

Adamına göre davranmak güçlüye ses çıkarmamak içerde başka dışarda başka konuşmak diğer marifetlerindendir,

Buradan Yetkililere,

Müdürü bu makama atayan siyasilere,

Eğitimi bitme noktasına getiren ve siyasete açıkça zararı olan bu zatı burada tutmaya devam edecek misiniz?

Buradan;

Milli Eğitim Bakanlığına,

Çorum Valiliğine,

İskilip Kaymakamlığına,

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğüne

Sesleniyoruz;

parke taşlarını

düzmece bir onayla

devletin arabasını

devletin memurunu kullanmak suretiyle

Çorum’da bağ evine götürdüğü

ve orada bağ evinde kullandığı kendisinin ikrarı ile sabit iken (Ak Parti İskilip İlçe Başkanı, Ben ve İl Başkan Yardımcısı Hasan ALGÜL ikrarına şahittir.)

Yetkililerine çağrımızı tekrarlıyoruz bu duruma seyirci mi kalacaksınız?

En ufak hatadan dolayı kurum müdürlerine soruşturma açan milli eğitim müdürü bu yapmış olduğu haksız hukuksuz usulsüz uygulamanın hesabı sorulmayacak mı tüyü bitmemiş yetimin hakkının hesabı sorulmayacak mı?

Ülkemizin seçim sürecine girdiği bu zamanda eğitim camiasını tedirgin eden keyfi ve fevri uygulamalar ile eğitim çalışanlarını huzursuz eden, eğitimin kalitesi ve verimi adına yaptığı soruşturma açtırma ve ceza vermekten başka mahareti olmayan bu şahsa ilçe sakinleri, kamu çalışanları ve bütün siyasi yetkililer bu duruma zor tahammül etmektedir.

Buradan Yetkililerine çağrımızı tekrarlıyoruz bu duruma seyirci mi kalacaksınız?

Ayrıca yolluk almak için çevirdiği dümen ve filmlere girmiyorum. İstenmesi halinde yetkililerle paylaşacağım. Ancak belgeleri imha etmezse.

YETKİLİLERİMİZE DUYRULUR.

30.04.2018

TAHİR EŞKİL

EĞİTİM BİR SEN

ÇORUM ŞUBE BAŞKANI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.