Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Seminer Dönemi Talebi

Eğitim-Bir-Sen'den MEB'e Seminer Dönemi Talebi

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik Okul Aile Birliği Geliştirme Programı Kursu’na katılımın öğretmenlerin tercihlerine bırakılmasını, katılım hususunda zorlama...

Eğitim-Bir-Sen olarak, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik Okul Aile Birliği Geliştirme Programı Kursu’na katılımın öğretmenlerin tercihlerine bırakılmasını, katılım hususunda zorlama yapılmamasını ve öğretmenlerin söz konusu kursa farklı il/ilçelerde de katılabilmesini talep ettik.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü’nün 28.5.2019 tarihli ve 10465240 sayılı yazısıyla 21-28 Haziran 2019 tarihlerinde sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik Okul Aile Birliği Geliştirme Programı Kursu verilmesi zorunlu tutulmuştur. Ancak bahse konu tarih aralığı, Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde tanımlı seminer çalışmalarının ikinci haftasına denk gelmektedir.

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin “Öğretmenlerin mesleki çalışmaları” başlıklı 38. maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendinde, “Öğretmenler ilk haftadan sonraki seminer çalışmalarına istemeleri hâlinde farklı il/ilçelerde de katılabilirler. Farklı il ve ilçelerde seminere katılacak öğretmenler, seminere katılacakları il/ilçeyi okullarına dilekçe ile bildirmek ve mesleki çalışma döneminin sonunda bu çalışmalara katıldığını belgelendirmek zorundadır” hükmü yer almaktadır.

Genel müdürlüğün bahse konu yazısında zorunlu tutulan kursun, sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerinin kadrolarının/görevlerinin bulunduğu eğitim kurumlarında ve bunların bulunduğu ilçe/illerde gerçekleştirilmesinin zorunlu kılınması hâlinde, yönetmeliğin mezkûr hükmüne aykırı hareket edileceği gibi, yaz tatili dönemi için plan ve programlarını çoktan yapmış bulunan öğretmenlerimizin mağduriyetlerine neden olunacağı açıktır.

Sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenlerine yönelik Okul Aile Birliği Geliştirme Programı Kursu’na katılımın öğretmenlerin tercihlerine bırakılması, katılım hususunda zorlama yapılmaması ile Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 38. maddesinin üçüncü fıkrasının (c) bendi hükmüne uygun şekilde öğretmenlerin söz konusu kursa farklı il/ilçelerde de katılabilmeleri hususunda genel bir yazının taşra teşkilatına gönderilmesini istedik.

Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurumuz için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.