Eğitim-Bir-Sen'den Milli Eğitim Müdürüne Tepki: Artık Yeter!

Eğitim-Bir-Sen'den Milli Eğitim Müdürüne Tepki: Artık Yeter!

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Milli Eğitim Müdürlüğünde haksız uygulamalar yapıldığı gerekçesiyle bir açıklama yayınladı.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şubesi Milli Eğitim Müdürlüğünde haksız uygulamalar yapıldığı gerekçesiyle bir açıklama yayınladı.

Görevde yükselme sınavı ile ilimizde memur olarak atanan eğitim çalışanları; hiçbir izahı olmayacak şekilde kararnameleri değiştirilerek keyfe keder bir uygulama ile, Milli Eğitim Müdürlüğü kime nereye canı istemişse oraya görevlendirecek şekilde dağıtılmıştır. Eğitim çalışanlarının sınavla hak ettiği istediği yerde çalışma hakkı; hak, adalet ve vicdan yoksunları tarafından gasp edilmiştir. Bu arkadaşlarımız yoğun çalışma temposu sonunda hak ettikleri puanlara göre tercihlerini yapmışlar ve bu kurumlarda çalışma hakkını elde etmişlerdir. Onların bu hakkı birilerinin egolarına kurban edilerek ellerinden alınmıştır. Değerler eğitimi ile çocuklarımıza aşılamaya çalıştığımız değerlerimizi, önce Milli Eğitim Müdürlüğünden başlatarak; adalet, vicdan ve insana değer verme kavramlarının ne ifade ettiğini kavramlarını sağlamak gerektiği açıkça görülmektedir.

Bu arkadaşlarımızın mağdur olmaması, haksız bir uygulamaya imza atılmaması, hakkaniyetten uzak uygulamalar ile kişilerin kurumlarına olan güvenlerinin sarsılmaması için Milli Eğitim Müdürlüğü’nü daha önce resmi yazı ile uyarmıştık. Ancak görüyoruz ki haksızlığı, adaletsizliği ve zulmü kendine şiar edinmiş olan Milli Eğitim Müdürlüğü; gözünü, kulağını dışarıya kapatmış, kurdukları derebeyliklerinde her türlü zulmü işlemeye devam etmektedirler.

Soruyoruz;

Hakkını aramak isteyen personellere seni şuraya süreriz tehditleri yapanlardan haberiniz var mı?

Norm yok diyerek personellere yalan söylenip, yanlış yönlendirildiğini biliyor musunuz?

Bu personellerin dağıtımında hangi kriterler gözetildi haberiniz var mı?

Hiç kimsenin bulunduğu konumu, makamı veya yetkiyi kullanarak hiçbir personeli tehdit etmeye, sindirmeye hakkı yok. Ayrıca norm yok diyerek açıkça personellere yalan söylenmiştir. Bakanlıktan aldığımız bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde 19 adet boş memur normu bulunmaktadır. Bir kamu kurumunun tehdit, yıldırma, yalan söyleme, yanlış yönlendirme, hak gaspı açıkça suç olup, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nde alenen suç işlenmektedir. Yetkilileri burada işlenen bunca hukuksuzluk, adaletsizlik ve hak gaspı için göreve davet ediyoruz.

Bu kurumda tehdit var.

Bu kurumda yalan var.

Bu kurumda adaletsizlik var.

Bu kurumda hak gaspı var.

Bu kurumda ben yaptım, oldu var.

Haksızlığa uğrayan kim olursa olsun sonuna kadar mücadelemizi sürdürecek; zulmeden kim olursa olsun karşısında durmaya, haksızlığa karşı hakkı haykırmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum