Eğitim-Bir-Sen'den Mobbing İddialarına Cevap: Ucuz Hareketler

Eğitim-Bir-Sen'den Mobbing İddialarına Cevap: Ucuz Hareketler

14.01.2020 tarihinde Kulp ilçe merkez ve köylerinde eğitim çalışanlarının sorunlarını ve önerilerini dinlemek, onlarla hasbihal etmek ve sendika üyelik çalışmaları yapmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Geçtiğimiz gün gündeme gelen "Diyarbakır Kulp İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya’nın makam odasında, müdür beyin huzurunda/refakatinde EBS başkanı huzurlarına çağırdıkları çalışanları sendikaya üye yapıyor." iddialarına ilişkin Diyarbakır Eğitim-Bir-Sen 1 No'lu Şube Başkanı'ndan açıklamalar geldi. 

İşte o açıklama:

Ucuz hareketlerle itibar peşinde koşan haysiyet cellatları muhatabımız değildir

14.01.2020 tarihinde Kulp ilçe merkez ve köylerinde eğitim çalışanlarının sorunlarını ve önerilerini dinlemek, onlarla hasbihal etmek ve sendika üyelik çalışmaları yapmak üzere ziyaretlerimizi gerçekleştirdik.

Çalışmalarımız bittikten sonra Kulp ilçe Milli Eğitim Müdürü’ne nezaket ziyaretinde bulunduk.

İlçe milli eğitim müdürlüğü koridorlarında karşılaştığımız M.O isimli öğretmenimizle sohbet ettikten sonra kendisini sendikamıza üye olmaya davet ettik. Öğretmenimiz memnuniyetle üye olacağını belirtince formu teslim edip ilçe milli eğitim müdürünün odasına geçtik. Daha sonra üyelik formunu doldurmayla alakalı soru sormak üzere bulunduğumuz odaya gelen öğretmenimizi ayakta bekletmemek için yer verdiğimiz esnada fotoğraflar çekilmiştir.

Sendikal mücadele çıkınında ideolojik takıntılardan başka hiçbir değeri olmayan, önü ve arkasını göstermeyen bir fotoğraf üzerinden, yoğun bir şekilde çalıştığımız dönemde sendikamızı hedef gösteren ve ilçe milli eğitim müdürünü töhmet altında bırakan yaklaşımıyla itibar peşinde koşan itibar cellatlarının tutumu en hafif tabirle hadsizliktir. Sahada koşmayan, çalış(a)mayan ve hiçbir sendikal birikim üretemeyenler, yalan ve iftiralarla açıklarını kapatmaya çalışmaktadır.

Son olarak, söz konusu fotoğrafın yansıttığı ortamın oluşmasında Şube yöneticilerimizin de ilçe milli eğitim müdürünün de herhangi bir dahli olmamış, olaylar anlık yaşanmış, hiçbir cebri ima dahi söz konusu olmamıştır. Üyelik çalışmalarımız ve sendikal hizmet noktasında üretim ve paylaşım odaklı çabalarımız artarak devam etmektedir. Yoğun bir teveccühün olması bu çalışmalarımızın doğruluğunu teyit etmektedir.

Eğitim-Bir-Sen olarak, bu manipülatif kişilerle işimiz yok, olmayacak. Onları kendi kıskançlıklarıyla baş başa bırakıp kendi işimize bakacağız. Kervan yürüyor, arkamızdaki seslerin muhatabı değiliz.

 

Ramazan Tekdemir

Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Başkanı

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum