Eğitim hizmet kolu toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Eğitim hizmet kolu toplu sözleşme görüşmeleri başladı

Kamu görevlilerinin 2022-2023 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kollarının tekliflerinin ön müzakereleriyle devam ediyor.

Kamu görevlilerinin 2022-2023 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri, hizmet kollarının tekliflerinin ön müzakereleriyle devam ediyor.

Eğitim-öğretim ve bilim hizmet kolu tekliflerinin müzakeresiyle ilgili komisyon toplantısı, Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi, Hukuk ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Hukuk Müşaviri Harun Kale ve Kamu İşveren Heyeti temsilcilerinin katılımıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapıldı.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da görüşmelere katılarak, toplu sözleşme sürecinin kamu görevlilerinin sorunlarını çözecek, kazanımlarını artıracak sonuçlarla tamamlanması temennisinde bulundu. Yalçın, “Tekliflerimiz makul ve karşılanabilir tekliflerdir. Hükûmet, Kamu İşveren Heyeti, 5. Dönem Toplu Sözleşme’deki kararının yanlışlığını da enflasyon hedefine/tahminine dayalı artış belirlemenin kamu görevlilerine verdiği zararın büyüklüğünü de artık görmelidir” dedi.

Açıklanan Temmuz ayı enflasyon verilerinin Kamu İşveren Heyeti ve her üyesi tarafından özellikle incelenmesi gerektiğini kaydeden Yalçın, “Temmuz ayı enflasyonu 1,80. İkinci altı aydaki yüzde 3’lük artışın 1,80’i ilk ayda gitti. Görünen o ki ikinci altı aylık dönemin ikinci ayından itibaren maaşlar enflasyona yenik düşecek ve enflasyon farkı oluşacak. Kamu İşveren Heyeti, teklifini, Temmuz ayı dâhil 2021 enflasyon verilerini dikkate alarak hazırlamalıdır. Hükûmet, enflasyonu ezen bir teklifle masaya gelmelidir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Latif Selvi ise hak kayıplarını, haksızlıkları, adaletsizlikleri, mağduriyetleri giderecek teklifleri toplu sözleşme masasına taşıdıklarını belirterek, “Kamu İşveren Heyeti’nden/hükûmetten sorunların çözümüne katkıda bulunma konusunda irade bekliyoruz. Üyelerimizin, eğitim çalışanlarının taleplerinden oluşan tekliflerimizin kabul edilmesi, sorunlara çözüm bulunması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından maddelerin görüşülmesine geçildi. Latif Selvi, tekliflerin sunumunu yaparak, masaya taşıdıkları tekliflerin haklılığını ve gerekliliğini gerekçeleriyle birlikte açıkladı.

6. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerimiz için tıklayınız

Hizmet kolu komisyon toplantısında oluşturulan raporda yer alan maddeler önümüzdeki günlerde müzakere edilecek ve teklifler gerekçeleriyle birlikte Kamu İşveren Heyeti’ne iletilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.