Ek Ders Hesaplama Yöntemi Öğretmenleri Mağdur Ediyor

Ek Ders Hesaplama Yöntemi Öğretmenleri Mağdur Ediyor

Bilindiği üzere, Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince, öğretmenlerimizin okutacağı aylık karşılığı ders ve ek ders ücreti hesabı haftalık ders saati sayısı üzerinden hesaplanmaktadır.

Bilindiği üzere, Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar gereğince, öğretmenlerimizin okutacağı aylık karşılığı ders ve ek ders ücreti hesabı haftalık ders saati sayısı üzerinden hesaplanmaktadır. Ancak; bu hesaplama yöntemi, özellikle 1 Ocak ve 1 Mayıs gibi haftanın bir gününe tekabül eden resmi tatil günlerinde ya da öğretmenlerimizin haftanın bir günü izinli veya raporlu olduğu günlerde ek ders ücretinin hesabında mağduriyete neden olmaktadır. Öğretmenlerimizin kendi inisiyatifleri dışında gelişen sebeplerle ek ders ücreti konusunda mağduriyet yaşaması hakkaniyete aykırıdır.

Türk Eğitim Sen olarak Bakanlığa gönderdiğimiz yazıda, söz konusu mağduriyetlerin önlenmesi bakımından yeniden günlük olarak maaş karşılığı ve ücretli ders ayrımı yapılıp hesaplamanın günlük bazda yapılmasını, bu yapılamıyorsa dahi resmi tatil günlerini içine alan haftalara özgü bir hesaplama yöntemi uygulanarak yaşanan mağduriyetlerin engellenmesini talep ettik.

İlgili yazımız için tıklayınız 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.