Elektrik aboneleri kaçak bedelini görmeden ödeyecek

Elektrik aboneleri kaçak bedelini görmeden ödeyecek

Elektrik faturalarına eklenen 'kayıp-kaçak' bedelini gösteren kısım, faturalardan kaldırıldı.

 

Başbakan Erdoğan bir dizi temaslarda bulunmak ve toplu açılış törenine katılmak üzere dün Mardin'e geldi. Burada kaçak elektiriğin kullanmanın ülkeye ne kadar zarar verdiğinden basheden Erdoğan Mardinliler'e şöyle seslendi:
 
"MARDİN HELALİ HARAMI İYİ BİLİR"
"Enerji Bakanlığı'mızın tespitlerine göre Mardin'deki kayıp kaçak oranı yüzde 76'lara kadar ulaşmış durumda. Tüketilen elektriğin sadece 4'te 1'i tahsil edilebiliyor. Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hesaplaşarak bu yöntemin önüne geçmesini rica ediyorum. Benim Mardinli kardeşim helal ve haramı çok iyi bilir. Mardin'in güzel bir sözü var yerden olan yere döner. Hepimiz topraktan geldik toprağa döneceğiz. Dünyada yaptıklarımızdan tek tek sorguya çekileceğiz. Mardin helali de haramı da iyi bilir. Hiçbir koyun kendi kuzusunu çiğneyip geçmez. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza inanıyor"
 
Türkiye'deki 21 elektrik dağıtım bölgesinde Ulusal Elektrik Tarifesi uygulanıyor. Ülke genelindeki elektrik kayıp-kaçak parası da bütün abonelere yansıtılarak tahsil ediliyor. Elektrik piyasası mevzuatı gereği önceki yıldan itibaren abonelerin elektrik faturası için ödediği paranın ayrıntıları faturalarda yazılmaya başlandı. Aboneler, faturalarda çalınan elektriğin parasını ödediğini görünce tepkiler artmaya başladı. Bunun üzerine bazı dağıtım şirketleri faturada kayıp-kaçak bedeline yazmaktan vazgeçti.
 
Zayıflamak İstiyor Musunuz? İşte Bu Sizi Zayıflatacak!
KAÇAK ELEKTİRİĞİ ÖDEMEYE DEVAM
Tepkilerin devam etmesi üzerine dağıtım şirketleri yeni bir uygulama başlattı: Faturalardan kayıp-kaçak bedeli bölümü tamamen kaldırıldı. Ocak 2013'den sonra elektrik aboneleri artık faturalarında kayıp-kaçak bedeli bölümü ve ödediği parayı göremeyecek. Ancak aboneler, kaçak elektriğin bedelini diğer fatura kalemleri üzerinden ödemeye devam edecek.
 
Türkiye'de alınan bütün önlemlere rağmen elektrik kayıp-kaçağı önlenemiyor.Halen bazı illerde kayıp-kaçak elektrik tüketimi yüzde 80'i geçiyor.
 
ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.