Emek Örgütlerinden "Emek Anaokulu" Açılışı!

Emek Örgütlerinden "Emek Anaokulu" Açılışı!

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından Eğitim-Bir-Sen ile Eğitim-Bir-Sen’in Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Karadağ ve Moğolistan’da iş birliği ve dayanışma içinde bulunduğu emek örgütlerinin destekleriyle Hatay’da yaptırılan Emek Anaokulu hizmete açıldı.

Mehmet Akif İnan Vakfı tarafından Eğitim-Bir-Sen ile Eğitim-Bir-Sen’in Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Karadağ ve Moğolistan’da iş birliği ve dayanışma içinde bulunduğu emek örgütlerinin destekleriyle Hatay’da yaptırılan Emek Anaokulu hizmete açıldı.

Açılış törenine bağışları ile Emek Anaokulu’nun yapımına katkı sağlayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, Moğolistan Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası (FMESU) Genel Başkan Yardımcısı Tserenjav Sarantuya ve Vandan Delgermaa ile Nyamdorj Mijig, Bosna-Hersek İlköğretim Çalışanları Sendikası (SSOOİO) Genel Başkanı Selvedin Satoroviç, Genel Başkan Yardımcısı Saudin Sivro, Bosna-Hersek Sağlık Çalışanları Sendikası (FBIH) Genel Başkan Yardımcısı Fakiç Adisa ile Destek Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, MAİV Başkanı Hıdır Yıldırım, Memur Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları, Eğitim Bir Sen Hatay 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve Emek Anaokulu öğrenci ve öğretmenleri ve öğrenci velileri katıldı.
Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 6 Şubat depremlerinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sendika ve konfederasyonlara teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki arama-kurtarma ve yardım çalışmalarına ilk andan itibaren katıldıklarını, Memur-Sen’e bağlı 270 kişilik arama-kurtarma ekibinin bölgede çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yalçın, “İlk andan itibaren saha çalışmaları ile birlikte tüm Türkiye’de yardım seferberliği başlattık. 71 ildeki il temsilciliklerimiz vasıtasıyla bölgeye yardım TIR’ları gönderdik. Arama-kurtarma faaliyetlerimizle, yardım TIR’larımızla ve saha çalışmalarımızla felaketten etkilenen vatandaşlarımızın yanında olduk. Sendikalarımızın genel başkanları ile deprem bölgesine birer maaş bağış yapma kararı aldık. Konukevimizi ve otelimizi depremzedelere açtık. ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına 10 milyon lira nakdi yardımda bulunduk. 550 çadır ve 150 TIR’lık yardım gönderdik.

“Bugün, Bosna-Hersek, Fildişi Sahili, Karadağ ve Moğolistan’da iş birliği ve dayanışma içinde bulunduğumuz emek örgütlerinin destekleriyle yaptırdığımız anaokulumuzun açılışı için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Dışa yolculuk olarak adlandırdığımız yurt dışı çalışmalarımızın ne kadar önemli ve verimli bir zeminde olduğunun ispatını yaşıyoruz. Dost sendikalarımızla milletimizin yaralarını sarmak için yaptığımız bu ortaklığın sevincini yaşarken, milletimizin zor zamanında acılarımızı paylaşan Bosna Hersekli, Moğolistanlı, Karadağlı, Fildişi Sahilli sendikacı dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, milletimize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu güzel okulda çocukların neşe dolu günler geçirmesini diliyor, okulun yapımında katkısı olan Eğitim Bir Sen'e ve yurt dışında iş birliği ve dayanışma içinde bulunduğu emek örgütlerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mehmet Akif İnan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Yıldırım, millet olmanın bir duygudaşlık işi olduğunun altını çizerek, “Millet oluşumuzun ve millet olma idrakini muhafaza ettiğimizin yakın zamandaki göstergesi 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketi karşısındaki millî duyarlılığımız olmuştur. Acılar paylaşılmış, maddi ve manevi imkânlar depremzedelerin istifadesine sunulmuştur. Okulun yapılmasına katkıda bulunan sendikacı dostlarımıza, Hatay İl Milli Eğitim Müdürümüz'e ve işin başından bugünkü açılışa kadar emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Açılış töreninde. Hatay İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Moğolistan heyeti adına Nyamdorj Mijig, Bosna-Hersek Sağlık Sendikası adına Fakiç Adisa, Bosna-Hersek Eğitim Sendikası adına Selvedin Satoroviç de birer konuşma yaptılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.