Enflasyon kaç olursa, memur fark alacak?

Enflasyon kaç olursa, memur fark alacak?

Emeklilerin Ocak ayı maaşlarında fark olacak. Memur emeklileri zamlarını alırken tüm emeklilere enflasyon farkı ödenecek.

Toplu sözleşmeye göre; 2014 yılında memurların taban aylıklarında brüt 175 lira artış olacak. Memurların ücretleri net 123 lira artacak. 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarında da net 146 lira artış gerçekleşecek. Ocak'ta, memur emeklisi enflasyon farkı da alacak.

İŞÇİ VE ESNAFA DA FARK VAR

Memur ve emeklileri geçen Temmuz'da yüzde 3 zam almışlardı. Son 6 aylık enflasyon yüzde 3'ü geçerse, memur ve emeklileri, geçen oranda artı bir zam alacak. Yılının ikinci yarısındaki 5 aylık enflasyon oranı yüzde 2.79 olarak belirlendi.

Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 0.21'i geçerse memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ocak ayında, 2013'ün ikinci 6 aylık dönemindeki enflasyona göre zam alacak. Aralık enflasyonu ne kadar artarsa, emeklinin yüzü de o kadar gülecek. SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarının 6 aylık enflasyon tahminlerine göre Ocak'ta yüzde 2.85 oranında artırılması öngörülüyor. Ayrıca bir zam açıklanırsa SSK ve Bağkur emeklileri için de çifte artış olacak.

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.