Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiği davalık oldu!

Erdoğan-Kılıçdaroğlu polemiği davalık oldu!

Erdoğan'ın avukatı Özkaya, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın kaplama klozetler ve bardaklar bulunduğu" iddiasıyla ilgili dava açacaklarını bildirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ali Özkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı Sarayına yönelik iddialarıyla ilgili manevi tazminat davası açılacağını söyledi.

Ali Özkaya, yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun "Cumhurbaşkanlığı Sarayında altın kaplama klozetler ve bardaklar bulunduğu" iddia ettiğini hatırlatarak, "Kılıçdaroğlu'nun beyanıyla ilgili olarak mahallinde keşif yapılması suretiyle iftira attığı ve yalan söylediğinin tesbiti ve bu nedenle manevi tazminat davası açacağız" dedi.

Özkaya, dava dilekçesini yarın sunacaklarını belirtti.

ALTIN KLOZET POLEMİĞİ NASIL BAŞLADI?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Eskişehir’in merkez Tepebaşı ilçesindeki Sıhhiye Meydanı'nda halka seslendi. Kılıçdaroğlu, AK Saray'daki altın klozet iddialarına ilişkin, "13 yılda batık memleket bıraktılar ancak hala 'dünya lideriyiz' diyorlar. Onlar altın klozet kullanmada dünya birincisiler. Onlar altın kaplı klozetlerde oturma sürecine geçti." sözleriyle hükümeti eleştirmişti. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA REST

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tuvaletlerinde altın kaplama detayların kullanıldığı yönündeki tartışmalara Erdoğan, dün TRT ekranlarından yanıt verdi.

Erdoğan, "Eğer ana muhalefetin başındaki zat, dürüstse, namusluysa, -Bakın ben yarın Iğdır ve Erzurum'da olacağım, hemen bu akşam Genel Sekreterime talimat vereceğim- buyursun gelsin, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde buraları dolaşsın, herhangi bir lavaboda, tuvalette acaba böyle altın kaplama bir klozet bulacak mı? Bakın ben diyorum ki eğer böyle bir şey bulamazsa kendisi bu görevi bırakmaya var mı? Eğer bulursa ben Cumhurbaşkanlığı görevini bırakacağım. Bak bu kadar açık konuşuyorum. Bunu devletin televizyonundan haykırıyorum. Siyaset namusla yapılır, dürüst yapılır, adil yapılır" dedi.

cumhurbaşkani-erdoğan-iğdir-kiliçdaroğlu-klozet-yaniti.20150601172133.jpg

AK SARAY'DAN KILIÇDAROĞLU'NA DAVET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın veya altın kaplama klozetler bulunduğun öne sürmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından iddialarına ilişkin inceleme yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet edildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga tarafından CHP Genel Başkanlığı'na gönderilen yazıda "Partinizin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, çeşitli yazılı ve görsel medya organlarında yer alan açıklamalarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda altın veya altın kaplama klozetler bulunduğunu ileri sürmektedir" denildi.

Mektupta, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda, kendilerini iddiaları ile ilgili incelemeler yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN KARS'TA SERT KLOZET AÇIKLAMASI

Kılıçraroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga tarafından iddialarına ilişkin inceleme yapmak üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na davet edilmesi hakkında bugün Kars mitinginde sert konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Altın klozetli tuvalet dedin onu da aldın, saraylar dedin onu da aldın, uçak dedin onu da aldın. Bu nasıl mağduriyet ya bırak biraz da böyle mağduriyet varsa vatandaş mağdur olsun" dedi.

cumhurbaşkani-erdoğan-iğdir-kiliçdaroğlu-klozet-yaniti.jpg

ERDOĞAN: GEL BİR TANE KLOZET BUL BAKALIM

Bugün Iğdır'da halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan TRT'de yaptığı 'klozet' çağrısını hatırlattı ve şunları söyledi;

"Birisi siyasi Kürtçülük yapıyor, diğeri siyasi Türkçülük yapıyor. Hiç farkı yok, al birini vur ötekine. Diyor ki klozetler altın kaplamaymış. Dün TRT'de canlı yayında hodri meydan dedim. Bu sabahta genel sekreterim kanalıyla yazılı olarak kendisine bir bildiri de bulundum Cumhurbaşkanlığı külliyesine çağırdık. Gez bütün tuvaletleri bakalım bir tane altın kaplama klozet bulacak mısın? Bulursan ben görevi bırakırım, bulamazsam CHP'nin başına bela olmaktan çekilecek misin? Bunların klavuzu karga. Bu iftira için mantık şu: ifitar at tutmazsa iz bırakır."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.