Erdoğan: Mardinli kardeşlerim teröre dur deyin.

Erdoğan: Mardinli kardeşlerim teröre dur deyin.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'de gerçekleşen toplu açılış töreninde konuştu. Mardin'e yapılan yatırımları anlatan Erdoğan, Mardinliler'den isteklerini açıkladı. Erdoğan, "Terör dur deyin. Güneydoğu barışın huzurun bölgesi olsun" dedi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Madinliler'e seslendi. Mardin'den iki şey isteyen Erdoğan'ın gündeminde, Kaçak elektrik kullanımı, kadına şiddet ve terör vardı. Tarihi nitelikte adım attıklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı bütün kardeşlerimizden bekliyoruz'' dedi.

KADINLARIMIZ SESİNİ YÜKSELTSİN

Mardin'e kazandırılan eserlerin tüm ilçelere ve köylere hayırlı olmasını temenni eden Erdoğan, kadınlara mesaj verdi ve "Sesinizi yükseltin" dedi. Erdoğan, "Geçen yıl Mardin'i 8 Mart'ta ziyaret ettik. Dünya Kadınlar Günün'de buradaydık. Türkiye'nin ve Dünya'nın kadınlar gününü buradan kutladık. Kadınlar gününe iki hafta olmasına rağmen ben şimdiden tüm hanımlarımızın kadınlar gününü kutluyorum. Benim Mardin'den iki ricam var. Mardin'de kadına el kalkmaz, Kadın'a da çocuğa da şiddet uygulanmaz. Bu yanlışı yapanlar varsa, bu hataya düşen varsa, Mardinliler olarak onları uyaracak bu insanlık dışı davranıştan vazgeçmesini isteyecğiz. Mardinli kadınlarımız da boyunlarını eğmeyecek şiddeti sineye çekmeyecekler. Anayasa'da ve yasalarda şiddet için çok önemli değişiklikler yaptık. Kadınlarımız haklarını bilsinler ve seslerini yükseltsinler. Biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'mız önemli projelere imza atıyor. Açılan aile destek merkezlerine gitmelerini, eğitimlere derslere dahil olmalarını kendilerinden rica ediyorum" dedi. 

MARDİN HARAMI HELALİ BİLİR

Güneydoğu bölgesinde kaçak elektrik kullanımının önüne geçeklerini vurgulayan Erdoğan'ın ikinci ricası ise kaçak elektrik kullanımının Mardin'de sona erdirilmesi oldu. Erdoğan, "Enerji Bakanlığı'mızın tespitlerine göre kayıp kaçak oranı yüzde 76'lıra kadar ulaşmış durumda. Kullanılan elektiriğin sadece yüzde 4'ü tahsil ediliyor. Mardinli kardeşlerimin yasalardan önce kendi vicdanlarıyla hareket etmelerini özellikle rica ediyorum. Benim Mardinli kardeşim haram ile helalin ne demek olduğunu çok iyi bilir. Yerden olan yere döner. Hepimiz topraktan geldik, toprağa döneceğiz. Hepimiz yaptıklarından hesaba çekileceğiz. Bu konuda hassasiyet içinde olacağınıza yürekten inanıyorum. Hiçbir koyun kendi kuzusunu çiğneyip geçmez. Devlet sizin kuzunuzdur. Onlar size hizmetkarlık etmek için var" dedi. 

MARDİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YAPACAK

Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimler için destek isteyen Erdoğan, "Mardin artık büyükşehir statüsüne kavuştu. Önemizdeki seçimlere büyükşehir belediyesi olarak katılacak. Mardin'in tüm sınırları büyükşehir belediyesine dahil olacak. Tüm planları Mardin Büyükşehir Belediyesi yapacak. Mardin'in genelinde tüm atık su kanallarını büyükşehir belediyesi yapacak. Atıklar caddeden akıp gitmeyecek. Tüm Mardin'in içme suyunu temin edecek. Şebekeler varıncaya kadar büyükşehir belediyesi halledecek. Mardin'in genelinde bir plan bütünlüğü olacak. Mardin'in o tarihi yapısı ne denli güzelse Mardin'in tamamı o güzelliğe kavuşacak. Belediyecilik AK Parti iktidarının işidir. Belediyecilikten gelmiş bir kardeşiniz olarak bu hasssiyet içinde bu adımı atıyoruz. Mart 2014'te Mardin'de yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır" diye konuştu. 

MARDİN'İ ÖRNEK GÖSTERİYORUM

Erdoğan, "Mardin'li vekiliniz Muammer Güler kardeşinizi İçişleri Bakanı olarak atadık. Yerel yönetimlerden bire bir ilgilenmesi bakımından kendisiyle sadece Mardin değil 81 ilimiz istifade ecedek. Valilikten gelen bir yönetici olarak tüm iller için aşk ile kullanacaktır. Mardin'deki kardeşlik ve barış tüm Türkiye'ye siyaret edecektir. Ben gittiğimiz her şehrimizde Mardin'i örnek gösteriyorum. Buradaki kardeşliği, uyumu, ahengi her ilde anlatıyorum. Mardin son 10 yılda kardeşlikle büyüdü ve bununla gelişti" dedi. 

TERÖRE 'DUR' DEYİN

Hükümet olarak tarihi nitelikte adım attıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, "Hükümet olarak tarihi nitelikte bir adım attıklarını, inkar, asimilasyon politikalarını sona erdiklerini, 10 yıllar boyunca devam eden sorunların üzerine kararlılıkla gittiklerini, Doğu'nun Güneydoğu'nun kırık kalbini tamir etmek, gönülleri kazanmak için zor ve çetin bir mücadele verdiklerini belirterek, ''Ama artık öyle bir noktaya geldik ki şimdi söz sırası sizde, eyleme geçme sırası sizde. Şimdi artık sürece dahil olma süreçte sorumluluk alma sırası sizde. Biz hükümet olarak onlarca adım attık, şimdi sizlerden bir adım bekliyoruz. Biz bu adımı bütün kardeşlerimizden bekliyoruz. Silahların art arda çekildiği bir dönemin geride bırakıldığını belirterek, ''Diyoruz ki artık silahı gömün, silahı bırakın, biz size diyoruz ki sıkılı yumrukların olduğu bir toplum barış toplumu olmaz. Barış, huzur ve kardeşlik ortamını tesis etmek için samimiyetle çalışıyoruz, bu samimiyetin karşılığında samimiyet bekliyoruz'' dedi.

BİZ ZOR OLANA TALİBİZ

Türkiye'nin önünde duran engelin terör olduğunu ifade eden Erdoğan, "Büyümenin, ilerlemenin, çözümün özellikle de kardeşliğin önünde duran terörü bizim Türkiye'den söküp atmamız gerekiyor. Bunu beraber yapacağız. Biz bu ülkede artık acıları değil başarıları konuşmak istiyoruz. Bu ülkede biz artık ölümleri değil sevinçleri konuşmak istiyoruz. Biz bu ülkede artık silahların değil fikirlerin, siyasetin konuşmasını istiyoruz. Savaş kolaydır, barış zordur. Biz zor olana talibiz'' diye konuştu. 

haber7.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.