Erdoğan: Oralar ahır olarak kullanıldı

Erdoğan: Oralar ahır olarak kullanıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı'ndaki açılış konuşmasında, 'Burada öyle yerler var ki ahır olarak kullanıldı. Bizzat gördüm' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki açılış töreninde hizmete açılan yeni bölümleri tanıttı. Erdoğan açıklamasında havuz, oda, şadırvan gibi daha önce kapalı olan bazı bölümlerin açıldığını söyledi. Gelecek kuşaklara da çağrıda bulunan Erdoğan, tarihi yalan yanlış TV sinema filmlerinden öğrenilemeyeceğini belirtti. Erdoğan ayrıca Vahdettin Köşkü'nü eleştirenlere yanıt verdi. 'Tarihi eserlerin yenilenmesinden rahatsız oluyorlar' dedi. Erdoğan konuşmasında, Topkapı Müzesi'nde bazı bölümlerin ahır olarak kullanıldığını ve bunu bizzat gördüğünü söyledi.

''AHIR OLARAK KULLANILDI BİZZAT GÖRDÜM''

Topkapı Sarayı’nda bir çok bölümün ihmal edildiğini anlatan Erdoğan, “Burada öyle yerler var ki buraları hep ahır olarak kullandılar. Oraları bizzat geldim gördüm. Ancak yeni yeni buraları kazanıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

 

''BU ESERLERİ YENİLEMEMİZDEN RAHATSIZ OLANLAR VAR''

Erdoğan, Vahdettin Köşkü ile ilgili bazı kesimlerin hakarete vatan ağır eleştirilerine de yanıt verdi. Erdoğan, bu kişilerin tarihi eserlerin yenilenmesinden rahatsız olduklarını belirtti.

Erdoğan: ''Geçenlerde birileri Vahdettin Köşkü'nün niçin yaptınız diyor? Bunu Başbakan kendisi için kullanacak bunu ne yapacaksın diyor?'' Bu tür şeyleri, bu eserleri ayağa kaldırmaktan, yeniden kazandırmaktan rahatsız olan güya düşünce adamları yazıyor çiziyor ve eleştiriye hakareti sığdırmaya çalışıyor.Nerde hangi eser varsa kazandıracağız. Buradan ama Cumhurbaşkanı, ama Başbakan ama başka kurumlarımız istifade eder.'' dedi.

TARİHİ YALAN YANLIŞ SİNEMA FİLMLERİNDEN ÖĞRENMEK

''Tarihi yalan yanlış TV sinema filmlerinden öğrenmek başkadır, burada o havayı teneffüs ederek yaşamak başkadır. Bu tür restorasyon faaliyetleri çok hayırlıdır. Burada öyle yerler var ki maalesef üzülerek söylemek zorundayım, buraları ahır olarak kullandılar. Oraları bizzat geldim gördüm. Ancak yeni yeni buraları kazanıyoruz.'' diyen Erdoğan, ecdada ait eserlerin sahiplenilmesi gerektiğini ve onları yaşatma konusunda yeterli hassasiyetin gösterilmediğini belirtti. Batı'daki birçok müzede Osmanlı coğrafyasından eserler bulunduğunu belirten Cumhurbaşkanı, bu tür eserlerin yenilenmesine devam edileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasını şu sözlerle bitirdi. ''Topkapı Sarayı'nın müze haline getirilmesi de Osmanlı döneminde olmuştur. Cumhuriyet döneminde Osmanlı'dan alınan bu emanet hala müze olarak kullanılmaktadır. İnşallah yeni açılan bölümlerle de daha güzel bir hal alacak. Hepimize hayırlı olsun'' dedi.

 

 
haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum