Erdoğan: Sorunu tatlıya bağladık

Erdoğan: Sorunu tatlıya bağladık

Dün akşam Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile biraraya geldiği toplantıyı değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sonunu tatlıya bağladık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Merkez Başkanı Erdem Başçı ile biraraya geldiği toplantıyı değerlendirdi.

Erdoğan "Biz bir metin yayınladık. Faiz konusunu ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdik. Sonunu tatlıya bağladık. Vardığımız neticeyi daha sık biraraya gelme suretiyle devam ettiririz. Gerek kurda gerekse faizde bu süreci sağlarız diyorum. Bu şekilde adımları atmanın kararlarını aldık" ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan'ın görevine geri dönüşünü değerlendiren Erdoğan şunları ifade etti:

"Hakan Bey'in bu görevden istifasıyla ilgili kanaatlerimi açıklamıştım. Niye doğru bulmadığımı da açıklamıştım. Vermiş olduğu karar isabetli. Bu karardan sonra sayın başbakanla da knouştuk. Bu işin hukuki incelemelerini yaptık. Hukuken görevinde dönmesinde bir mani yok. Olmaıdğı için zaten Başbakan atadı. Ben atamıyorum. Üçlü kararnameyle değil bu. Seçim öncesi veya sonrası seçimi kazanamazsa ya aynı göreve ya da özlük hakları aynı kalmak üzere muadil bir göreve atanabilir. Sayın Fidan mani bir hal olmadığı için görevine iade edilmiştir. Hukuken boşluk var diyenler hukuku bilmiyorlar. Nasıl yıpratabilirz diye bunun gayreti içindeler. Biz işimize bakıyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.