Erdoğan, TBMM'nin açılış törenine katılacak

Erdoğan, TBMM'nin açılış törenine katılacak

7 Haziran'da seçilen yeni vekiller, bugün TBMM'de resmen yemin ederek, göreve başlayacaklar. Açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor.

TBMM'deki yemin töreni bugün saat 15.00'te başlayacak. Hemen öncesinde, saat 14.00'de, geçici Meclis Başkanlığını yürütecek olan yeni TBMM'nin en yaşlı üyesi Deniz Baykal, ile geçici Başkanlık Divanı'nı oluşturacak TBMM'nin en genç üyeleri, Meclis'teki Atatürk heykeline çiçek bırakacaklar.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA İZLEYECEK
TBMM'nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması bekleniyor. 
Geçici Meclis Başkanı ve geçici Meclis Başkanlık Divanı yemin ettikten hemen sonra, milletvekilleri, illerinin ve isimlerinin alfabetik sırasına göre yemin edecekler. İlk yemini Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş edecek.

YEMİN TÖRENİ 10 SAAT SÜRECEK
TBMM bürokrasisi, her bir milletvekilinin yaklaşık bir dakika yemin edeceklerini hesaplayarak, tüm yeminlerin tamamlanmasının yaklaşık 10 saat süreceğini hesapladı. Buna göre, 15.00'te başlayacak olan yemin töreninin, gece yarısı 01.00-02.00 gibi bitmesi bekleniyor.

MECLİS BAŞKANLIĞI SÜRECİ DE BAŞLIYOR
TBMM İç tüzüğü uyarınca, yeni Meclis'in açılmasıyla birlikte, Meclis Başkanlığı seçim süreci de başlamış oluyor. 
Buna göre 5 gün içinde adayların belirlenmesi, TBMM Başkanlığı için seçimin ilk turunun da 28 Haziran Pazar günü gerçekleştirilmesi gerekiyor. 

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.