Erdoğan'a göre Gül Erivan'a giderek karşı tarafa koz verdi

Erdoğan'a göre Gül Erivan'a giderek karşı tarafa koz verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abdullah Gül'ün Erivan'a giderek maç izlemesinin karşı tarafa koz verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3’üncü Cumhurbaşkanlığı Sofrası’nda tarihçileri ağırladı. Yemekte tarihçilerle 1915 olaylarını enine boyuna değerlendiren Erdoğan, tüm konuklara tek tek söz verdi, notlar aldı.

SOFRADA SOYKIRIM KONUŞULDU
Erdoğan tarihçilere, "Soykırım iddialarıyla ilgili başka neler yapabiliriz" sorusunu yöneltti. Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Armağan, Erdoğan’ın Ermenistan’da maç izlemeye giden 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin serzenişte bulunduğunu söyledi. Armağan, yemekle ilgili şunları açıkladı;

GÜL DÖNEMİNE İLİŞKİN ELEŞTİRİ

"Sayın Erdoğan, gerek Putin’in açıklamasına yönelik gerek diğer parlamentoların yaklaşımlarına karşı net şekilde Türkiye’nin tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tarihçilerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü açacağını, Genelkurmay’ın askeri arşivlerini açmaya hazır olduklarını da bildirdi. Türkiye’nin bu konuda sakınacak, çekinecek bir durumunun olmadığını dile getirdi. Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım.

GÜL'ÜN ERİVAN'A GİDİP MAÇ SEYRETMESİ KARŞI TARAFIN ELİNE KOZ VERDİ

Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların, ‘ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı. Bursa’da yapılan maçtan sonra bir sonuç çıkmadığını ifade etti; ‘Ortalığı yumuşatmaya çalışarak işin içinden çıkamayız’ dedi."


(Abdullah Gül'ün Erivan'da izlediği maçtan bir kare)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum