Erdoğan'a ihanetin belgesi ortaya çıktı

Erdoğan'a ihanetin belgesi ortaya çıktı

Erdoğan’ın başbakanlığı sırasında çalışma ofisine böcek yerleştirdikleri iddia edilen sanıklar, olay öncesi ve sonrası ABD’ye uçtu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ınbaşbakanlığı sırasında kullandığı çalışma ofisine böcek yerleştirdikleri iddia edilen sanıkların seyahatleri dikkat çekti. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet İstihbaratının raporlarında, böceklerin yerleştirilmesi ve bulunması öncesi ve sonrasında sanıkların ABD’ye yaptıkları ziyaretler “dikkat çekici” bulundu. Sanık Ali Özdoğan’ın, ‘Almanya’ya gidiyorum’ diye ABD’ye gitmesi de raporlarda yer aldı. Öte yandan çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarının alındığına dair faturalar da dava dosyasına girdi. MİT Müsteşarlığı Hukuk Müşaviri imzasıyla 22 Nisan 2014’te Ankara Başsavcılığı’na gönderilen yazıda bazı şüphelilerin yurt dışı bağlantıları hakkında bilgi verildi. MİT’in bazı sanıklarla ilgili tespitleri şöyle:

Gülen’in yardımıcısı ile..
Serhat Demir: 27 Aralık 2012’de kardeşi Serkan Demir, Gündüz Erdoğan ve Av.Ertunç Öztürk ile 10 günlük bir seyahat kapsamında ABD’ye gitti. Demir ile ilgili yapılan değerlendirmede ise “S.Demir’in bacanağı, emniyet mensubu Ahmet Türer başta olmak üzere emniyet teşkilatında çok sayıda görevli ile irtibatı bulunan 170..17 ve 157..31 numaralı ABD telefonları dikkat çekici görülmüştür. Söz konusu ABD telefonlarının kullanıcısınınSinan Dursun olduğu belirlenmiştir” denildi. Dursun’un Fethullah Gülen’in yardımcısı olduğu biliniyor.

Yerleştirdikten sonra..
Ali Özdoğan: Serkan Bağdu adlı emniyet görevlisiyle birlikte ABD’deki 155..33, 186...09, 186..28 numaralı telefonlarla benzer dönemlerde temas kurdu. Bağdu’nun 1-13 Aralık 2011, Özdoğan’ın ise 15-23 Ocak 2012 tarihleri arasında ABD’de bulundukları dönemde Türkiye ile irtibat kurmak için 186...09 numaralı telefondan istifade ettikleri değerlendirmesi yapıldı. MİT yazısında “S.Bağdu’nun 1-13 Aralık 2011 arasındaki ABD seyahatinin, anılan dinleme cihazlarının yerleştirildiği kanaatine varılan tarihlerden (24-25 Kasım 2011) hemen sonra olması, A.Özdoğan’ın 15-23 Ocak 2012 arasındaki ABD seyahatinin ise söz konusu dinleme cihazlarının tespit edilme tarihlerinin (28-29 Aralık 2011) ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekici görülmüştür” denildi.

Sedat Zavar: 2011-2014 yılları arasında 3 kez ABD olmak üzere toplam 6 kez yurt dışına çıktı. Özdoğan’la ilk ziyaret 1-7 Haziran 2011, ikinci ziyaret ise 28 Ekim-4 Kasım 2011 tarihleri arasında gerçekleşti. Böceklerin ise 24 Kasım’da yerleştirildiği tespit edilmişti.

Serhat Demir: 2011-2014 tarihleri arasında ikisi ABD olmak üzere 10 kez yurt dışına çıktı.

BÖCEKLER İÇİN 60 BİN EURO
Erdoğan’ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarına benzer cihazların Danimarkalı Cobham şirketinden alındığına dair faturalar da dava dosyasında yer aldı. Güçlü vericiler olan Loke III Tx, Loke II mini receiver’ın da bulunduğu cihazlar için verilen teklif ve alındığına dair fatularda 60 bin Euro fiyat çıkarıldığı görüldü.

 

ALMANYA DEDİ, ABD’YE UÇTU

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı imzasıyla Ankara Başsavcılığı’na gönderilen 4 Mart 2014 tarihli yazıda ise dikkat çekici tespitler yer aldı. MİT ziyaret tarihlerini “dikkat çekici” bulduğu Ali Özdoğan’ın Almanya’ya CEBİT fuarına katılmak için 2 emniyetçiyle birlikte görevlendirildiği ancak onun ‘Almanya’ya gidiyorum’ diye ABD’ye gittiği belirtildi. Konuyla ilgili Emniyet İstihbarat yazısında şöyle denildi: “Ali Özdoğan’ın 28 Şubat 2011 tarihinde Almanya’ya gitmek üzere söz konusu şahıslarla birlikte aynı uçağa binmeyerek aynı gün başka bir uçakla yurt dışına çıkış yaptığı, gittiği ülkeye ilişkin resmi bir bilgiye ulaşılamadığı fakat Ali Özdoğan’ın 28 Şubat 2011 tarihinde ABD’ye gittiği ve 12 Mart 2011 tarihine kadar ABD’de bulunduğu.....” değerlendirilmektedir.”

Kaynak : Star Gazetesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.