Erdoğan'dan 'Baykal'dan sonra 2. sürpriz

Erdoğan'dan 'Baykal'dan sonra 2. sürpriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Ak Saray'da verdiği iftar yemeğine iktidarının ilk döneminde Yüce Divan'a gönderdiği eski Başbakan Mesut Yılmaz'ı davet ederek önemli bir siyasi mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, genel seçim sonrasında CHP milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptığı görüşmenin ardından iktidarının ilk döneminde Yüce Divan'a gönderdiği eski Başbakan Mesut Yılmaz'ısaraya daveti, Cumhurbaşkanı'nın seçim sonrasına ilişkin stratejileri çerçevesinde siyasetin psikolojik boyutu ile ilgili ikinci bir hamle olarak yorumlandı.

ERDOĞAN ESKİ VEKİLLER İLE İFTAR YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Saray'ında dün akşam, 528 eski milletvekiline iftar yemeği verdi. Yemekte Ak Parti'nin yanı sıra DYP, ANAP ve Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nden çok sayıda eski milletvekili davetli idi.

İŞTE DİĞER SİYASİ İSİMLER

DSP'den Hakan Tartan da davetliler arasında yer aldı. Davete katılan eski milletvekillerin çoğu sağ parti mensubuydu. Davetliler arasında dikkat çeken eski milletvekillerinin bazıları şöyle:

Bülent Arınç, Ekrem Pakdemirli, Yıldırım Akbulut, Işın Çelebi, Hakan Tartan, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Ali Şahin, Tayyar Altıkulaç, Köksal Toptan, Hasan Celal Güzel, Bülent Akarcalı, Lokman Ayva, Necati Çetinkaya, Nimet Çubukçu, Mehmet Keçeciler, Suat Kılıç, Faruk Koca, Atilla Koç, Recai Kutan, Rıfat Sait, Oltan Sungurlu, Kürşat Tüzmen, Hayati Yazıcı, Mesut Yılmaz, Ali Babacan ve Hasan Aydın.

erdogan-mesut-yilmaz.jpg 

MESUT YILMAZ VE YILDIRIM AKBULUT AYNI MASADA

Davetliler arasında eski ANAP'lı başbakanlardan Mesut Yılmaz ile Yıldırım Akbulut'un yer alması sürpriz olarak görüldü. Mesut Yılmaz'ın başbakanlığı döneminde Erdoğan, İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı idi. Ve bu iki ismin yıldızları siyasette barışmamıştı.

MESUT YILMAZ'I YÜCE DİVAN'A SEVK ETMİŞTİ

Erdoğan, 2004 yılında çoğunluğu Ak Partili milletvekillerinin oyuyla TBMM kararıyla eski Devlet Bakanı Güneş Taner'le birlikte Yılmaz'ı Yüce Divan'a sevk etti. Yılmaz, 'Türkbank ihalesini kimin alacağına müdahale etme', 'ihalesi sürecinde malın satımında ve değerinde fesat oluşturacak ilişki ve görüşmelere girdikleri' ve bu yolla 'kendisine bağlı bir medya gücü oluşturma' iddialarıyla suçlanıyordu. Yüce Divan'daki yargılamada beraat kararı çıkmadı ancak "Rahşan affı" gerekçe gösterilerek, haklarındaki hüküm ertelendi. Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum