Erdoğan'dan dolar yatırımcısını korkutan açıklama

Erdoğan'dan dolar yatırımcısını korkutan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolar/TL kurundaki sert yükselişle ilgili konuştu, dolar yatırımcısı yaya kalabilir dedi.

Dolardaki yükselişi yorumlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,dolar yatırımcısını korkutan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Şunu açık ve net söyleyeyim: Şu anda özellikle faiz lobisi veyahut da dolara aşırı derecede yatırım yapanlar, yaya kalabilirler" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma Namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, dolardaki yükselişin hatırlatılarak "Siz, ekonomik kurmaylarınızla görüştünüz mü? Bu konuda nasıl bir adım atılacak? Bir de Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmeniz olacağını söylemiştiniz. O randevu verildi mi, hangi gün olacak?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Her şeyden önce şu anda dolar, avro, faiz, bunları etraflıca ele aldığımızda karşımıza çıkan durum şudur: 

Bir defa burada faiz lobisinin malum bir çalışması var ama şu son gelişmeler, bir defa tamamıyla bir dolar-avro arasındaki parite konusudur. Bunu bir kenara koymak suretiyle ortaya bazı iddialar atmak çok çok yanlıştır. 

Şunu açık ve net söyleyeyim: Şu anda özellikle faiz lobisi veyahut da dolara aşırı derecede yatırım yapanlar, yaya kalabilirler. Bunu bilmeleri lazım çünkü burada yapılan spekülasyon, 'Doları piyasadan çekelim, Merkez Bankasını köşeye sıkıştıralım' veyahut da Merkez Bankasının tüm bunlar karşısındaki tabii ki tavrı önem arz ediyor. Merkez Bankası Başkanı ve tabii ki Başbakan Yardımcısı, her ikisinin de bu konuyla ilgili söylemiyorum genelleme ile ilgili talepleri var. Amerika dönüşü kendileriyle de oturup değerlendirme yapacağız. Gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Gelecekle ilgili neler yapılabilir, neler yapılamaz, belirlenmiş bir tarih yok. Amerika dönüşü sonrası bu görüşmeyi yapacağız."

internethaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum