Erdoğan'dan flaş koalisyon açıklaması

Erdoğan'dan flaş koalisyon açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de eski vekillere verdiği iftarda önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatinde olduğunu belirterek, "Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevleri yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi" dedi. 

''TEK PARTİ İKTİDARI DÖNEMİ 7 HAZİRAN'DA SON BULDU''

Programda kısa bir konuşma yapan Erdoğan, 7 Haziran seçimleri ile birlikte tek parti iktidar döneminin sona erdiğini belirterek, "Türkiye 7 Haziran seçimleri ile birlikte yeni bir döneme girdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinin ardından başlayan tek parti iktidarları dönemi 7 Haziran'da sona erdi. Her seçim gibi bu seçimde milletimizin takdir ettiği şekilde neticelendi. Bize düşen bu takdire saygı göstermek ortaya çıkan fotoğrafa uygun şekilde yolumuza devam etmektir. Siyasetin imkânları ve kabiliyetleri böyle dönmelerde çok daha fazla önem kazanır. Zor şartlar altında millete hizmet mücadelesini sürdürmek de takdir edilmesi gereken bir durumdur. Bugün Meclis'te temsil edilen siyasi partilerimiz işte böyle bir imtihan ile karşı karşıyadır. Bu imtihanı başarı ile verenlerin önümüzdeki dönemde milletimizden hakkettiği mükâfatını alacaklarına inanıyorum" dedi. Erdoğan, "Bu süreçte kendi siyasi ve kişisel hesaplarını ülkenin ve milletin ihtiyaçlarının önüne koyanlar da hiç şüphesiz milletimizden gerekli karşılığı göreceklerdir" diye konuştu.

''AZINLIK HÜKÜMETİ SIKINTILARA ÇARA OLMAZ''

Azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatinde olduğunu kaydeden Erdoğan, "Bir azınlık hükümetinin Türkiye'nin sıkıntılarına çare olamayacağı kanaatindeyim. Bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini arzu ediyorum. Cumhurbaşkanı sıfatıyla bu konuda üzerime düşen görevleri yapıyorum, yapmaya devam edeceğim. Millet bizi işte böyle günlerde ülkeyi sağ salim bir şekilde güvenli limanlara ulaştırmamız için getirdi" ifadesini kullandı.

''TÜRKİYE'NİN BU DÖNEMİ HASARSIZ ŞEKİLDE GEÇİRMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ''

Erdoğan, "Anayasanın verdiği yetkiler çerçevesinde ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye'nin bu dönemi ya yeni hükümeti kurarak ya da kurulmaması halinde seçime giderek en sıkıntısız, hasarsız şekilde geçirmesini inşallah sağlayacağız" dedi.

''MECLİS BAŞKANLIĞI BİRİNCİ TURDA BEKLENEN NETİCELER ORTAYA ÇIKTI''

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugan gerçekleştirilen Meclis Başkanlığı seçimleri ile ilgili değerlendirmesinde, "Birinci turda beklenen neticeler ortaya çıktı. Yarın temennimiz o dur ki inşallah meclis başkanımız belirlenmiş olacak" dedi.

''ESKİ MİLLETVEKİLLERİMİZ İLE CUMHURBAŞKANLIĞINDA MESAİ YAPIYORUZ''

Erdoğan, "Kapımıza dayanan sıkıntıların aşılmasında herkese, hepimize düşen görevler var. Eski milletvekillerimizin tecrübesini çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Bunun için bazı arkadaşlarımız ile doğrudan burada cumhurbaşkanlığında mesai yapıyor, yapıyoruz" diye konuştu. 

ESKİ BAŞBAKANLARINDA DA BULUNDUĞU 527 DAVETLİ KATILDI

İftar programına, aralarında eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut, Mesut Yılmaz, Meclis eski başkanı Cemil Çiçek, adı yolsuzluk iddiaları ile gündeme gelen dört eski bakan Muammer Güler, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar, Mehmet Zafer Çağlayan ve milletvekillerinin de olduğu 527 davetlinin katıldığı öğrenildi.


İftara katılan vekillerden bazıları şunları:

''Hakan Tartan, Oltan Sungurlu, Ekrem Pakdemirli, Ali Talip Özdemir, Recai Kutan, Mehmet Keçeciler, Hasan Celal Güzel, Vehbi Dinçerler, Işın Çelebi, Cavit Çağlar, Eyüp Aşık, Cengiz Altınkaya, Bülent Akarcalı, Cemil Çiçek, Burhan Kuzu, Hamza Yerlikaya, Ali Babacan, Nimet Çubukçu, Zülfükar İzol, Beşir Atalay, Ali Babacan, Binali Yıldırım, Hayati Yazıcı, Sadık Yakut, İdris Şahin, Mehmet Ali Şahin, Mustafa Elitaş, Mevlüt Çavuşoğlu, Nurettin Canikli, Bekir Bozdağ, Güldal Akşit, Abdulkadir Aksu, Yıldırım Akbulut, Nurettin Canikli, Hüseyin Çelik, Taner Yıldız, Ömer Çelik.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.