Erdoğan’dan MEB’e Uyarı: Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim!

Erdoğan’dan MEB’e Uyarı: Hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '40'ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı' nedeniyle Ankara’ya gelen il müftülerini kabul etti. Kabulde konuşan Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda yürütülen her görevi özellikle de müftülük vazifesini herhangi bir devlet...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 40. İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nda konuştu. Erdoğan, Suriye’de Türkiye’nin kontrolü altında bulunan bölgedeki okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan bazı kitaplarda Peygamber Efendimizin tasviri olarak yorumlanan kimi resimlerin yer almasına ilişkin sorumlulardan hesap sorulacağını belirtti.

'SORUMLULARDAN HESAP SORULMASINI TAKİP EDECEĞİM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Muhammed’e yönelik arzu etmedikleri ve beklemedikleri şekilde bir hakaret girişiminin kendilerinin de başına geldiğini söyleyerek, "Suriye'de kontrolümüz altında bulunan bölgelerdeki okullarda dağıtılmak üzere hazırlanan bazı kitaplarda, Peygamber Efendimizin tasviri olarak yorumlanabilecek kimi resimlerin yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine kitapların dağıtımı derhal durduruldu ve toplanan kitaplar imha edilmek üzere muhafaza altına alındı. Benzer tasvirlerin yer aldığı ve henüz basılmamış başka kitaplar olduğu da belirlendi. Bu kitapları hazırlayanlar ve kontrolünü ihmal edenler başta olmak üzere yaşanan rezalette sorumluluğu bulunan herkesle ilgili gereken soruşturmalar başlatıldı. Hiçbir mazereti izahı olmayacak bu vahim durum konusunda gereğini inşallah hızla yerine getirecek ve sorumlulardan hesap sorulmasını bizzat takip edeceğim. Rabbim bizleri, Rabbimize ve Peygamber Efendimize karşı yapılan ve yapılabilecek her türlü saygısızlığa ortak olmaktan muhafaza etsin" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.