Erdoğan'dan Suriye politikasını eleştirenlere sert cevap

Erdoğan'dan Suriye politikasını eleştirenlere sert cevap

"Gidip biz de Şam'da bu bebeklerinin katilleriyle fotoğraf mı çektirelim?"

 

Türkiye dün Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısına sahne oldu. 2 bombalı araçla gerçekleştirilen saldırılarda 46 kişi can verirken 53 kişi de yaralandı.

Cumhuriyet tarihinde yaşanan en büyük saldırı olan patlamalar Türkiye ve dünya medyasında da büyük yankı uyandırdı. Aradan kısa süre geçmeden bazı çevreler bu saldırının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye politikasının sonucu olduğunu öne sürmeye başladı.

Erdoğan ise partisinin düzenlediği Anneler Günü etkinliğinde, hükümetin Suriye politikasını yanlış bulup eleştirenlere sert bir cevap verdi:

 

2-005.jpg

"SESİMİ ÇIKARTMAZSAM BATSIN BÖYLE SİYASET"

Ben sesimi yükseltmeyeceksem olmaz olsun böyle siyaset. Olmaz olsun böyle bir dış politika. Susmaktansa ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı kimliğimi bu kürsüye bırakır çeker giderim. Bize diyorlar ki Suriye politikanız yanlış. Ne yapalım o bebekleri görmezden mi gelelim. Gidip biz de Şam'da bu bebeklerinin katilleriyle fotoğraf mı çektirelim? Bize ne diyenler annelerinizin yüzüne nasıl bakacaksınız, çocuklarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız? Bizim ecdadımız yeri gelmiş bir kişi için Hint yarımadasına donanma göndermiştir. Biz böyle bir ecdadın torunlarıyız. Bu millet Endülüs'ün acısını yüreğinde hissetmiştir. 500 bin Yahudi'ye kapısını açmıştı. Osmanlı böyle bir milleti biz de onların torunlarıyız. 

"ŞEHİTLERİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAM"

Ben şehitlerime ne diyeceğim? Strateji mi diyeceğim? Suriye'de olanlara yüz çevirirsem şehitlerimizin yüzüne bakamam. Hiç kimsenin yaptığı asla yanına kar kalmaz ve kalmayacak. Türkiye'ye kast edenler er yada geç bunun bedelini ödeyecektir. Büyük devletler soğukkanlılıkla hareket eder. Vakti gelince misliyle büyük devletler cevabını verir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.