Eyalet Sistemine Yeşil Işık!

Eyalet Sistemine Yeşil Işık!

Erdoğan muhalefetin Büyükşehir Yasası'na ilişkin "Eyalet sistemi getiriyor" eleştirilerine ilginç bir mesaj verdi.

 

Erdoğan muhalefetin Büyükşehir Yasası'na ilişkin "Eyalet sistemi getiriliyor" eleştirilerine tepki gösterirken ilginç bir mesaj verdi: "2023'de başbakan olsam ben bunu tartışırdım, düşünürdüm"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Akdeniz bölgesi milletvekilleri ve teşkilat temsilcileriyle yaptığı istişare toplantısında CHP ve MHP'nin çözüm sürecine yönelik olumsuz tavırlarının "oylarındaki düşüşten" kaynaklandığını savundu.
 
CHP ve MHP liderleri için "Hayat tecrübeleri yok ki bizi anlayabilsinler" diyen Erdoğan, "Havası çok farklı olacak" diyerek Türkiye'nin önümüzdeki dönemde geçireceği 3 seçimden en önemlisinin 2014'teki yerel seçimler olacağını vurguladı.
 
EYALET SİSTEMİ
 
Son seçimlerde partisinin Belediye Başkanlığı'nı alamadığı Adana, Mersin ve Antalya için "2014 seçimlerinde almalıyız" diyen Erdoğan, Büyükşehir Yasası'na yönelik muhalefetin "eyalet sistemini getiriyor" eleştirilerine tepki gösterirken Osmanlı örneğini verdi. Güçlü devletlerde eyalet sisteminin sorun ve endişe yaratmayacağını ifade eden, Osmanlı'da da eyalet sistemi olduğunu anlatan Erdoğan'ın, ortaya koydukları hedeflerin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin çok güçlü bir devlet haline geleceğini her fırsatta tekrarladığı 2023'e gönderme yaparak, "2023'de Başbakan olsam, işin başında olsam ben bunu düşünürdüm, tartışırdım" dediği öğrenildi.
 
"CHP VE MHP'NİN HIRÇINLIĞI OYLARININ DÜŞMESİNDEN"
 
Erdoğan, çözüm süreci ve yerel seçim çalışmalarına ilişkin "istişare ve değerlendirme" toplantıları kapsamında 5. bölge toplantısını dün partisinin Akdeniz bölgesi milletvekilleriyle yaptı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki kahvaltılı toplantıya Adana, Isparta, Mersin, K.Maraş, Antalya, Burdur, Isparta, Konya ve Karaman illerinin milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları ile il kadın kolları ve il gençlik kolları başkanları da katıldı. Basına kapalı olarak yaklaşık 3 saat süren toplantı, Erdoğan'ın İstanbul'dan dönüşünün gecikmesi nedeniyle rötarlı başladı.
 
 
İstanbul'dan dönüşünün gecikmesi nedeniyle toplantı rötarlı başladı. Erdoğan toplantının başında kısa bir değerlendirme konuşması yaptı. Edinilen bilgiye göre "akil insanlar komisyonu", "çekilme takvimi" gibi kritik konulara girmemeye ve detay vermemeye özen gösteren Erdoğan, genel değerlendirmelerde bulundu. Süreç konusundaki açıklamalara ilişkin milletvekillerine "söylem birlikteliğine dikkat edin" uyarısı yapan Erdoğan, "Süreç başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu dönemde çeşitli provokasyonlar olabilir, olacaktır. Özellikle CHP ve MHP bu süreci olabildiğince sabote etmeye çalışıyor. Ancak son yaptırdığımız kamuoyu araştırmalarına göre bizim oyumuz artarken, CHP ve MHP'nin oyu geriliyor. Hırçıkları da bundan dolayı" dedi.
 
"BAHÇELİ VE KILIÇDAROĞLU'NUN HAYAT TECRÜBESİ YOK"
 
Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ilginç bir eleştirel değerlendirme de yaptı. Erdoğan'ın iki liderin sürece ilişkin tavırları konusunda "Bunların hayat tecrübesi yok. Biri akedemisyen doktor diğeri bürokrasiden gelmiş. Hayat tecrübesi olmayan, bizim yaptıklarımızı anlayamayaz. Büyükşehir Yasası'nı eleştiriyorlar. Bu yasa vatandaşa hizmet anlamında ne getiriyor bilmiyorlar. Çünkü öyle bir dertleri yok" ifadelerini kullandı.
 
EYALET SİSTEMİ 2023'TE TARTIŞILABİLİR MESAJI
 
AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan konuşmasının muhalefetin Büyükşehir Yasası'na yönelik "eyalet sistemi getiriyor" eleştirilerine tepki gösterdiği bölümünde ilginç bir mesaj da verdi. Büyükşehir Yasası ile eyalet sistemi getirilmediğini, eyalet sisteminin güçlü, milli geliri yüksek ülkelerde endişe ve sorun yaratmayacağını ifade ettiği belirtilen Erdoğan, Osmanlı'da da eyalet sistemi olduğunu anımsattı. Erdoğan'ın Cumhuriyetin 100 yılının kutlanacağı Türkiye'nin çok güçlü bir dünya devleti olmasının hedeflendiği 2023 yılına ve 2023 yılı büyüme, milli gelir hedeflerine gönderme yaparak "2023'te Ben Başbakan olsam, işim başında olsam bunu düşünür, tartışır, konuşurdum" dediği bildirildi.
 
"AKINCI ERLERİ OLARAK ANLATIN"
 
Erdoğan milletvekilleri ve teşkilat temsilcilerinden başta çözüm süreci olmak üzere Türkiye'ye yaptıkları hizmetleri "akıncı erleri gibi her sahada millete anlatmalarını" da istedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum