Gece mitinginde balkon konuşması

Gece mitinginde balkon konuşması

Başbakan yurda ayak basar basmaz, kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa seslendi.

Başbakan Erdoğan, resmi temaslarda bulunduğu Tunus'tan Türkiye'ye döndü. 4 gündür yurtta olmayan Başbakan, kendisini karşılamak üzere havalimanına akın eden onbinlerce kişiye konuşma yaptı. Coşkulu kalabalık sloganlar atarak Erdoğan'ın çıkışını bekledi.
 
Erdoğan'a otobüsün üzerinde eşi Emine Erdoğan ve bakanlar eşlik etti.
Başbakan uçaktan iner inmez parti otobüsünden kendisini bekleyen kalabalığa seslendi.. Erdoğan ''Birileri diyor ki; ''Başbakan yüzde 50'nin Başbakanı'' olduğunu söylüyor. Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar ''76 milyonun hizmetkarıyız'' dedik.'' dedi. Erdoğan balkon konuşmasında 3 şairden alıntı yaptı. Mehmet Akif, Necip Fazıl ve Yunus Emre'den şiirler okudu.
 
 
İŞTE O SÖZLER
 
Sevgili kardeşlerim, sevgili İstanbullular, ekranları başındaki tüm vatandaşlarım hepinizi selamlıyorum..( Erdoğan'ın konuşması sık sık Dik dur eğilme, bu milletseninle sloganlarıyla kesildi)
 
''BUNLAR GEÇER'' DEDİLER
 
Bizlere bu heyecanı yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Bu gece sadece sizleri değil Türkiye Cumhuriyeti'nin her köyünde nefes alan tüm canları selamlıyorum. Rabbimin huzurunda diz çökmüş dua okuyan annelerimi ninelerimi selamlıyorum. Tüm işçi emekçi kardeşlerimi selamlıyorum. Türkiye kadar vakur, ağırbaşlı genç kardeşlerimi selamlıyorum. Şuanda İstanbul'da İstanbul'un kardeşi Saraybosna'yı, Üsküp'ü Mekke ve Medine'yi selamlıyorum. Her semtiyle her mahallesiyle İstanbul'u yürekten selamlıyorum. Bugün sizlere uzaktan selamlar getirdim. Uzak diyarlardaki kardeşlerimden selamlar getirdim. Sizlere Fas'taki Cezayir'deki, Tunus'taki kardeşlerimin selamlarını getirdim. Allah kardeşliğimizi daim etsin inşallah. Rabbim muhabbetimiz daim etsin inşallah. Oradaki yöneticilerimiz şunu söylediler. ''Bunların hepsi geçer'' dediler. ''Çünkü biz size inanıyoruz'' dediler.
 
''FAİZ LOBİSİNE MİLLETİN ALIN TERİNİ YEDİRMEYİZ''
 
Sevgili kardeşlerim, Sevgili Yunus diyor ki; ''Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için Dost'un evi gönüllerdir, gönüller yapmağa geldim'' Biz hiçbir zaman gönüller yıkmanın tarafında olmadık. Dik durduk ama dikleşmedik. Bizim kavgayla, çatışmayla işimiz olmaz. Bizim vandallıkla, kırıp dökmekle işimiz olmaz.(Erdoğan'ın konuşması sloganlarla kesiliyor) Kardeşlerim, biz yapmayı biliriz. Türkiye'yi büyüterek bugünlere geldik. Şimdi altını çiziyorum faiz lobisine rağmen buralara geldik. Bu faiz lobisi şuanda borsada spekülasyonlara girmek suretiyle bizi tehdit edeceğini zannediyor. Şunu bilmeleri lazım bu milletin altın terini onlara yedirtmeyeceğiz.
 
 
''SİZİN SAYENİZDE ZENGİN OLDUK'' DİYENLER BİZİMLE UĞRAŞIYOR''
 
Bir bankanın genel müdürü bu vandalizmin yanında olacağını söylüyorsa karşısında bizi bulacaktır. Biz bu günlere Türkiye ekonomisini büyüterek geldik. ''Sizin sayenizde 5 kat daha zengin olduk'' diyenler bizimle uğraşmaya başladı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor. Böyle bir dönemde nereden çıktı bu işler. Biz bu günlere ''ya sabır'' diyerek geldik.
 
''ELİNİZE, DİLİNİZE DURSUN 76 MİLYONUN HİZMETKARIYIZ''
 
Herkes şunu bilsin biz Türkiye'yi kardeşlikle büyüterek bugünlere geldik. 76 milyonun hiçbir ferdini ayırt etmedik. Birileri diyor ki; ''Başbakan yüzde 50'nin Başbakanı'' olduğunu söylüyor. Elinize dilinize dursun. Biz bugüne kadar ''76 milyonun hizmetkarıyız'' dedik. Bölge ayırmadık. Geldik 26 ile havaalanı vardı şimdi 50'ye ulaştık. Fakat bizim karşımıza dikilenler bu hizmetler için değil, bu hizmeti kimler yapıyor onun için dikildiler. Ak Parti iktidarı yapıyor. ''Sandıkta başaramadığımız sandık dışı yollarla başaracağız'' dediler. Kimsenin inancı mezhebi ideolojisi düşüncesi bizim nezdimizde ötelenmiş değildir. Çünkü biz 76 milyonun efendisi değil hizmetkarıyız. Biz birlikte Türkiye'yiz biz biriz birlikteyiz kardeşiz. Bizim anlayışımız bu. Okuruz, analiz ederiz, değerlendiririz sonra adım atarız. 
 
 
 
MEHMET AKİF ŞİİRİ OKUDU
 
Ancak şunu bilmeleri lazım biz Akif'in nesliyiz. Ne diyor Akif
 
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; 
Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. 
Biri ecdadıma saldırdımı, hatta boğarım! ... 
-Boğamazsın ki! 
-Hiç olmazsa yanımdan kovarım. 
Üçbuçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam; 
Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. 
Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale; 
Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale! 
Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? 
Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! 
Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim, 
Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! 
Adam aldırmada geç git! , diyemem aldırırım. 
Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım! 
Zalimin hasmıyım amma severim mazlumu... 
İrticanın şu sizin lehçede ma'nası bu mu?
 
''BİZ DEMOKRASİYE SAYGILIYIZ HAKLI OLARAK SAYGI BEKLİYORUZ''
 
Biz nasıl demokrasiye saygılıysak herkesten çok haklı olarak bize de saygılı olmalarını istiyoruz. Biz yol çıkarken bir şey söyledik hedef ileri demokrasi dedik. Bunu başaracağız. Emaneti veren milletir. Emaneti alacak olan da sadece millettir. Millet dışında kimse emanete el uzatamaz. Sandık dışında kimse bu emanete kast edemez. 10.5 yıl geçti bu emaneti kutsal bildik canımız gibi koruduk. Bundan sonra da canımız gibi korumaya devam edeceğiz.
 
BURASI YOL GEÇEN HANI DEĞİL
 
Hiç kimsenin bu ülkede hukuksuzluk yapmasına, demokrasiye kast etmesine yakıp yıkmasına, kamu mallarına insanımıza zarar vermesine göz yumamayız. Gezi Parkı'nda sayısı 15'e bile varmayan ağaç için yapıldığı söylenen gösteriler 3 kayıp bıraktı. Şimdi ben buradan bir şey söylüyorum. Bu gençlerin ölümü ne kadar önemliyse benim polisimin ölümü de en az onlar kadar önemlidir. Bu polis kimin polisi. Neyin görevini yapıyor. Can güvenliğimizi sağlamak için görev yapıyor. Birilerinin işine gelmiyor. Ne diyorlar ''polisi çekin.'' Burası yol geçen hanı değil Türkiye Cumhuriyeti.
 
''ARTIK EYLEMLER SON BULMALIDIR''
 
İnsana varıncaya kadar herkese saldıranlara karşı polisimiz görevini yapmıştır.
Aşırı güç kullanmış olabilir. Bunların takipçisiyiz. Kimsenin bunlar üzerinden bize saldırmaya hakkı yok. Baş komiserimizin doğmamış bebeği anne karnında yetim kaldı. Yaralananların çoğu polis. Şehirler yağmalandı, esnafa zarar verdiler. Bunlar Türk bayrağını yakacak kadar azdılar. Sokaklarda kağıt toplayan gencimize de kast ettiler. Gazeteciyim diyerek, sanatçıyım diyerek, siyasetçiyim diyerek son derece sorumsuz bir şekilde hukuksuzluğun, kışkırtmanın alasını yaptılar. Artık vandallığa dönüşen bu eylemler son bulmalıdır. Vatandaşlarımız asıl oyunu görüp bu hukuksuzluktan uzak durmalıdır.
 
''BURADAN EVLERE DAĞILACAĞIZ, VAKARDAN TAVİZ VERMEYİN''
 
Her ne yapacaksan demokrasi içinde yapacağız. Bunun dışındaki her yolu 76 milyon hep birlikte gayri meşru görüp karşısına dikileceğiz. Siz 10 gün boyunca aklı selimden taviz vermediniz. Buradan evlerimize dağılacağız ve vakardan asla taviz vermeyeceğiz. Sizin elinizde tencere tava yok değil mi bu çok önemli. Siz sokaklarda elinizde bilgisayarıyla dolaşan gençlik olacak. Büyük Türkiye'nin gençleri olarak büyük Türkiye ülküsü için mücadeleyi sürdüreceğiz. Siz mazlumların umudusunuz. Siz büyük düşüneceksiniz. Büyük hedeflere koşacaksınız. Siz oyuna gelmeyecek, aldatmayacak, aldanmayacaksınız. Gençler her birinize teşekkür ediyorum. Gönülden selamlıyorum. Sevgili İstanbullular Türkiye'nin yükselişini Allah'tan başka bir güç engelleyemez.
 
NECİP FAZIL ŞİİRİYLE VEDA ETTİ
 
Erdoğan kalabalığa Necip Fazıl şiiriyle veda etti..
 
Mehmed'im, sevinin, başlar yüksekte! 
Ölsek de sevinin, eve dönsek de! 
Sanma bu tekerlek kalır tümsekte! 
Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir! 
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.