Genel Başkan Koncuk, Başbakanlık'ta Toplantıya Katıldı

Genel Başkan Koncuk, Başbakanlık'ta Toplantıya Katıldı

Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan ve 7 saat süren toplantıda sadece asgari ücret değil, kıdem tazminatı, esnek çalışma ile memurun kravat zorunluluğu ve iş güvencesi de konuşuldu.

AK Parti’nin 1 Kasım seçimlerinden önce vaat ettiği ve 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek dediği 1300 liralık asgari ücret işçi, memur, esnaf, çiftçi ve işveren kesiminin yer aldığı toplantıda masaya yatırıldı.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında yapılan ve 7 saat süren toplantıda sadece asgari ücret değil, kıdem tazminatı, esnek çalışma ile memurun kravat zorunluluğu ve iş güvencesi de konuşuldu.

“AYRIMCILIĞI BİTİRME SÖZÜNÜZÜ TUTUN”

Hürriyet’e bilgi veren Kamu-Sen Başkanı İsmail Koncuk, Başbakan Davutoğlu’na seçimlerden önce ‘ayrımcılığı bitirme’ sözü verdiğini anımsatarak, “Türkiye’de artık hukukun egemen olması, ayrımcılığın sona erdirilmesi, yeniden liyakata göre atama yapılması taleplerimizi dile getirdim. Sendikalar arasında taraf olmayın. Memurun iş güvencesine dokunmayın. Memurun çalışmadığı doğru değil. OECD ülkelerindeki memur sayısının yarısı var Türkiye’de; dolayısıyla bizim memur onlarınkinin iki katı çalışıyor” dediğini anlattı.

Başbakanın da seçimlerde verdikleri sözleri tutacaklarını söylediğini anlatan Koncuk, memurun çalışmadığı, iş güvencesinin kaldırılması gerektiğini söyleyen bir işveren temsilcisiyle de tartıştığını açıkladı. İşadamlarından biri benim sözlerime karşılık verince ben de, “Sen hiç hayatında 657 sayılı yasayı okudun mu , dedim. Okumadım, deyince bilgin olmadığı, işiniz olmayan konularda fikir beyan etmeyin, dedim. Başbakan da o kişiye, İsmail Bey’e değil, bana dönerek konuşun, uyarısı yaptı” dedi.

"YÜZDE 49.5 ALSANIZ DA KARŞINIZDA YÜZDE 50.5 VAR"

Toplantının genel olarak çok olumlu geçtiğini vurgulayan İsmail Koncuk, "Sayın Başbakan herkesin rahat olması gerektiğini, seçim sözlerini tutacaklarını, ayrımcılık yapmayacaklarını söyledi. Bunlar önemli ama göreceğiz. Bunlar yapılırsa herkesin bu ülkede mutlu olacağını ifade ettik. Bunlar yapılmazsa; her ne kadar yüzde 49.5 oy almış olsanız da karşınızda yüzde 50.5’lik bir kitle var. Ve Türkiye’de bu kamplaşma çok derinleşti, sınırlar keskin hatlarla ayrıldı. Türkiyenin bu ortamdan kurtarılması lazım, dolayısıyla hükümetin bu konuda ciddi gayret göstermesi gerekir, ayrımcılığın kalkması, hukukun üstünlüğünü bekliyoruz, dedik. Türkiye o zaman huzur bulur, dedik"

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.