Genel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü Tartışması

Genel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü Tartışması

Genel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü Tartışması hiddetlenerek devam ediyor.

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın arasındaki tartışma sosyal medya sitesi twitter üzerinden hiddetlenerek sürmeye devam ediyor.

 Bilindiği üzere geçtiğimiz gün, Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 1 Mayıs'ta gerçekleşen eylemlere Eğitim Bir Sen'li Hatay İli Belen İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir ŞAHAN ve Malatya İli Yeşilyurt İlçesi İlçe Milli Eğitim Müdür V. Cemal KALAY'ın katılmaları ile ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıklamıştı. Yapılan açıklamada İlçe müdürlerinin nasıl sendikalı olabileceği, bu eylemlerde nasıl yer alabildiği ve bu durumun hukuksuz olduğu vurgulanmıştı.

 Olayın sonrasında EBS genel başkanı Yalçın ile TES genel başkanı Koncuk arasında twitter'da tartışma başladı. Yaşanan tartışmada genel başkanların tweetleri ise şöyle:

Genel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü TartışmasıGenel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü Tartışması

Görevi asaleten değil vekaleten yürüten birisinin üyeliği yasal olarak devam eder.Bunu bilen sendikacı(!)  sendikal hakka sınır istemez(2)

İstenilmesi gereken şey; bu tip pozisyonda vekaleten görev yapanların asaletinin biran önce verilip art niyetlilere fırsat verilmemesidir(3

Görev yaptığım bir kurumda müdürle ilgili; "bu kişi Ilçe Müdür Vekili iken Sirkeci'den Cağaloğlu'na yalınayak yürüdü.En önde eylem yaptı"(4)

TES üyesi,sendikanın önemli bir temsilcisiydi diye övünerek anlatılıyordu.Durum yasalsa"dün size mübah olan bugün başkasına günah olmaz"(5)

Sayın Koncuk,Azerilerde bir söz vardır."Sene edet,mene kabehettir" 
Gel bir konuda anlaşalım.Vekaleten görevlilerin kadrosu acil verilsin(6)

Bu vesileyle MEB'e çağrıda bulunuyorum.Vekaleten görev yapanların kadrosu bir an önce verilsin ve gereksiz tartışma da,yıpratma da bitsin(7)

İSMAİL KONCUK:

Genel Başkanların Sendikalı İlçe Müdürlüğü Tartışması

Sn Ali Yalçın suç duyurusunda bulunduğumuz ilçe müdürlerinin vekaleten görev yaptığını sendika üyeliğinin devam ettiğini söylemiş.Yakışmamış

Sn Yalçın bir konfederasyon başkanı olarak vekaleten görev yapanların dahi asaletin sorumluluğunu taşıması gerektiğini bilmemeniz çok acı.

Sn Yalçın bırakın asalet ya da vekaleti bir ilçe müdürünün herkesin müdürü olamaması ne büyük ahlaki kusurdur.Esas olan ahlakı savunmaktır.

Sn Yalçın ben de size diyorum ki, şuan için hayat size güzel gibi, ama haksızlık yapanlar, kul  hakkı yiyenler er veya geç hesap verecektir.

Siz tüm vekaletlere kadro istemişsiniz, ben de MEB'den tüm makamlara hak edenlerin sınavla atanmasını istiyorum.Haktan yanaysan, var mısın?

Sn Yalçın sık sık haktan, erdemden bahsediyorsun.Birgün, okul yöneticileri ve Şb müdürleri ile ilgili yargı kararlarını uygulayın,diyemedin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum