Göçmenler için yeni bakanlık

Göçmenler için yeni bakanlık

Göçmenler için yeni bakanlık, hükümet Göç Bakanlığı kurmayı planlarken, bazı bakanlıkları da bölmeyi düşünüyor

Sabah Gazetesi'nde yayınlanan habere göre; bazı bakanlıkları bölme kararı alan hükümet, göçmenler için de ayrı bir bakanlık kuracak.

Sayıları 2 milyonu geçen Suriyeli göçmenler bu bakanlığın kurulmadında en büyük neden olarak gösteririliyor

Bu kapsamda kalkınma Bakanlığı tarafından  "Göç Bakanlığı" adıyla bir bakanlık kurulması yönünde çalışmalar başladı.

2013 yılında İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Göç idaresi Genel Müdürlüğü 81 ilde teşkilatlanmış durumda. Yeni Bakanlığın bu Genel Müdürlük üzerine monte edilmesi planlanıyor.

Ayrıca yeni bakanlığın, göç alanındaki politika ve stratejileri uygulaması planlanıyor. Bu konularla ilgili çalışma yapan kurum ve kuruluşların tek çatıda toplanmasını sağlayacak formül, sığınmacıların Türkiye'ye giriş ve kalışlarındaki koordinasyon eksiklerini de gidermeyi amaçlıyor. 2013'te İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Başbakanlık'a bağlı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'nın (AFAD) da bu bakanlığa bağlanması düşünülüyor.

 

3 bin personel alınmıştı

2 yıl önce kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde il, 148 ilçede de ilçe teşkilatı bulunuyor. Geçen yıl merkez ve taşra teşkilatına 3 bin personel alınmıştı. Suriye vatandaşlarına geçici koruma sağlayan AFAD, 260 bini 10 ilde kurduğu ve yönettiği 25 barınma merkezinde mültecilere hizmet veriyor. Uluslararası camia mülteciler için sadece 418 milyon dolar ayırın, Türkiye bugüne kadar 7.6 milyar dolar harcama yaptı.

 

Bakanlıklar bölünüyor

Hükümet programının yazımına başlayan Kalkınma Bakanlığı'nın, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın ikiye ayrılması konusunda da çalışma yaptığı belirtiliyor.

 

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.