Gül'den Erdoğan'a Ermenistan yanıtı

Gül'den Erdoğan'a Ermenistan yanıtı

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erivan ziyareti sözleri üzerine açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ermenistan ziyaretiyle ilgili yaptığı açıklamaya Gül'den cevap geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığı" ifadesine karşılık 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül "Bir yanlış anlama olmuştur" yanıtını verdi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün akşam Ak Saray’da tarihçileri ağırlamış, yemekte 2008 yılında Ermenistan maçını izlemeye giden 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ilişkin serzenişte bulunmuştu.

Yemeğin konuklarından yazar Mustafa Armağan, yemekle ilgili “Sayın Erdoğan, gerek Putin’in açıklamasına yönelik gerek diğer parlamentoların yaklaşımlarına karşı net şekilde Türkiye’nin tavrını ortaya koyması gerektiğini ifade etti. Ayrıca tarihçilerin bu konuda yapacağı çalışmaların önünü açacağını, Genelkurmay’ın askeri arşivlerini açmaya hazır olduklarını da bildirdi. Türkiye’nin bu konuda sakınacak, çekinecek bir durumunun olmadığını dile getirdi. Bir önceki Gül dönemine ilişkin eleştiri ve serzeniş yakaladım. Sayın Gül’ün Erivan’a gidip maç seyretmesi gibi yaklaşımların ‘ortamı yumuşatmayı amaçlarken karşı tarafın eline koz verdiğini ve bizim üzerimize gelmeyi sağladığına’ vurgu yaptı. Bursa’da yapılan maçtan sonra bir sonuç çıkmadığını ifade etti; ‘Ortalığı yumuşatmaya çalışarak işin içinden çıkamayız’ dedi. Erdoğan, Rusya Federasyonu’nun Moskova’da 9 Mayıs Zafer Bayramı’nın 70. yıldönümü vesilesiyle düzenleyeceği törene katılmayacağını, Türkiye’nin törende büyükelçi veya maslahatgüzar düzeyinde temsil edileceğini konuklara ifade etti.” demişti.

AYRINTILAR GELİYOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.