Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’ya Ziyaret

Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’ya Ziyaret

Genel Başkan Talip Geylan, 26.09.2023 tarihinde Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Kocakaplan ve Ankara 7 No’lu Şube Başkanı Tayfun Fındık ve şube yöneticileriyle birlikte Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’yı ziyareti

Hacı Bayram Veli Üniversitesi’ne rektör olarak atanan Sayın Bostancı’ya hayırlı olsun dileklerini ileten Geylan, çalışmalarında başarılar diledi. Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’ya misafirperverliğinden dolayı teşekkür eden Geylan, “Ülkemizin önemli bilim yuvası olan üniversitemizde huzurlu çalışma ortamının güçlendirilmesi ve eğitim hizmetinin daha verimli yürütülmesi yolunda başarılı olacağına inandığımı ifade ediyorum” dedi.

Üniversitelerin bilim hayatımızın yapı taşı, ülkemizin kalkınmasının da itici gücü olduğunu bildiren Geylan, bu nedenle üniversitelere yapılan yatırımların geleceğimiz açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Gerek akademik gerekse idari çalışanların sorunlarının çözüldüğü, ekonomik, sosyal şartlarının iyileştirildiği, özlük haklarının sağlandığı, araştırma, geliştirme ve projelerde yeterli desteğin verildiği, ödeneğin ayrıldığı, bilimsel araştırmaların önünün açıldığı, üniversitelerde demokrasinin tam anlamıyla işlediği bir sistemin hâkim olmasının gerekliliğine dikkat çeken Geylan, sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yaptı.

Türk Eğitim-Sen’in üniversiteler ve üniversite çalışanları ile ilgili çalışmalarını Sayın Rektöre aktaran Geylan, “Uluslararası Türk Dünyası Mühendislik ve Fen Bilimleri Kongresi ile Eğitim Bilimleri ve Sosyal Bilimler Kongresi düzenliyoruz. Uluslararası hakemli dergimiz ‘Eğitim ve Toplum’ akademik ve bilim hayatımıza ışık tutmaktadır. Yetkin bilim insanları ile üniversitelerimizin sorunlarını tespit eden ve çözüm önerileri geliştiren raporlar yayınlıyoruz. Biliyoruz ki bilim hayatını desteklemek ülkemize artı değer katmaktadır ve biz bu noktada üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda zengin bir akademik alt yapıya sahip olan Hacı Bayram Veli Üniversitesiyle de geliştirdiğimiz iyi ilişkiler ve çalışmaların sürdürülmesi eğitim hayatımıza ciddi katkı sunmaktadır.” dedi.

Rektör Bostancı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Geylan ve beraberindeki heyete teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.