Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Hafta sonu havalar nasıl olacak? / Haritalı

Sıcaklıkların Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Kars ve Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Muğla, Kırşehir, Yozgat, Çorum çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Adana kıyı kesimi ile Kastamonu'nun güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Güney, iç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı ve yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, Akdeniz kıyı kesimi ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Muğla, Kırşehir, Yozgat, Çorum çevreleri ile Doğu Akdeniz'in Toroslar Mevkii, Adana kıyı kesimi ile Kastamonu'nun güney ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.