Haluk Koç'tan Bahçeli'ye HDP çağrısı

Haluk Koç'tan Bahçeli'ye HDP çağrısı

Koç, AK Parti'nin dışarıda bırakıldığı dışarıdan HDP destekli CHP-MHP koalisyonu için Bahçeli'ye seslendi.

CHP Sözcüsü Haluk Koç katıldığı televizyon programında “Erken seçim olursa AK Parti tek başına iktidar olabilir” dedi. Bahçeliye programda HDP ile uzlaşmaları gerektiği konusunda açık çağrı yaptı.

Aynı programa katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ise içinde HDP'nin olduğu hiç bir koalisyonda kesinlikle olmayacaklarını söyledi.

Koç'un açıklamalarından satırbaşları:

- Ben bir siyasi parti adı vermek istemiyorum ama geleceği geçmişteki çatışmaların izinden giderek, kurmanın zor olduğunu söylüyorum. Bu süreç tartışılmalıdır çünkü toplumunda beklentisi bu.  

BAHÇELİ'YE AÇIK ÇAĞRI

- Benim sayın Bahçeli'ye saygım sonsuz ama şöyle bir şey var; Biz bir şeyi ortaya koymaya çalışıyoruz, bir siyasi önermede yüzde 13 almış bir parti 80 tane milletvekili parlementoya soktu. Şimdi ben bu partiyi yok sayıyorum demek. Ben bir toplumu yok sayıyorum demek doğru değil bunun aşılması gerek. Bakın çözüm süreciyle ilgili bir taslak da hazırlanabilir. 

HALUK KOÇ'A JET YANIT

MHP'li Celal Adan'ın açıklamaları şöyle:

Demin sayın Koç'un açıklamalarını dinledim. Türkiye'yi erken seçime götürecek parti MHP'ymiş gibi göstermek doğru değil. Bizim genel başkanımızın söyledikleri açık ve net HDP'nin içinde olduğu ne içeriden ne de dışarıdan hiç bir koalisyonda olmayız.

Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.