Hasan Yalçın Yayla "Vefa Buluşması"nda Konuştu!

Hasan Yalçın Yayla "Vefa Buluşması"nda Konuştu!

Hasan Yalçın Yayla, Giresun Şubesi’nin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’na katıldı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, düne dair vefanın unutmamak, güne dair vefanın birlikte yol almak, yarına dair vefanın refaha, barışa ve adalete dair ortaklıklar kurmak olduğuna inandıklarını belirterek, “Bizi biz yapan değerleri çelik çekirdek belleyerek değerlerimizin ihyası ve geleceğin inşası için çalışmaya devam ediyoruz. Biz vefa medeniyetiyiz. Tarihimize, alın terimize, yol yürüdüklerimize, mirasa ve mirası devraldıklarımıza vefa gösteriyoruz. Dünden bugüne, bugünden yarına hak, emek ve özgürlük mücadelemizi omuzlayanlara selam olsun” dedi.

Hasan Yalçın Yayla, Giresun Şubesi’nin düzenlediği ‘Vefa Buluşması’na katıldı. Kuruluşundan bu yana şubede yöneticilik yapan, ilçe yönetimlerinde bulunan, şimdi emekli olan üyelere yönelik yapılan toplantıda konuşan Yayla, sendikaların varoluş sebebinin, üyelerinin haklarını savunmanın yanı sıra, bütün eğitim çalışanlarının hak ve hukukunu korumak olduğunu söyledi.

Sıkıntılı bir kuruluş sürecinden, mektupla örgütlenmeye çalıştıkları günlerden Türkiye’nin en büyük sendikası sıfatıyla taçlandıkları günlere ulaştıklarını ifade eden Yayla, bugünlere kolay gelmediklerini, sendikacılığın yönünü ve yöntemini değiştiren bu başarının arkasında, adanmışlıkta ve cefada ortaklık olduğunu vurgulayarak, “İdeolojik eğitim sistemine itirazlarımızın karşılık bulmasına, milletin vesayetten kurtulmasına yol açan sendikacılığımızın arkasında gayrette, azimde ortaklık var. Tek tip vatandaş üreten eğitim felsefesine set çekmemizde, eğitim hakkının turnikelerden kurtarılmasında, alın terinde, ödenen bedelde ortaklık var. 30 yıllık tarihimiz, vesayet odaklarına, bürokratik oligarşiye, terör örgütlerine karşı milleti, millet iradesini savunma tarihidir” diye konuştu.

Düne dair vefanın unutmamak, güne dair vefanın birlikte yol almak, yarına dair vefanın refaha, barışa ve adalete dair ortaklıklar kurmak olduğuna inanan bir teşkilat olduklarının altını çizen Yayla, “Bu anlayıştan hareketle Eğitim-Bir-Sen, din, dil, renk, cinsiyet ayırt etmeyen bütün insanlar için adalet isteyen, zulme karşı dayanışmayı öneren bir mefkûre üzerinde yükselmiştir. Bugüne kadar, korkmadan ve korkutmadan, kimseyi ötekileştirmeden; sataşma, çatışma ve kamplaşma yerine emek için müzakere ve mücadeleyi tercih ederek yol aldık, almaya da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yayla, sözlerini, “Bugün bu salonda bulunan, geçmişte elini taşın altına koyan ve sıkıntı çeken, bedel ödeyen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde tamamladı.

Eğitim-Bir-Sen Giresun Şube Başkanı Muhammet Sarı, açılışta yaptığı konuşmada, güzide bir toplulukla bir arada bulunmanın mutluluğu içerisinde olduğunu dile getirdi. Sarı, “Geçmişten günümüze teşkilatımızın tarihini bir araya toplamış bulunmaktayız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantı, geçmişte şube başkanlığı yapan Recep Yağcı, Cemalettin Aydınoğlu ve Mustafa Öz’e hediyelerinin verilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.