Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar

Hava durumu - Meteoroloji'den uyarılar

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyıları yağmurlu, Artvin iç kesimleri ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden, doğu bölgelerde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. 

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR 

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS HADİSESİ UYARISI: 
Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı, Marmara ile iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (özellikle karayolu ulaşımında gizli buzlanma, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. 

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: 
Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, sabah saatlerinde bölgenin doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Rize ve Artvin kıyıları yağmurlu, Artvin iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Bölgenin kuzeydoğusu çok bulutlu ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.