Hava durumu - Meteoroloji'den yağış uyarısı

Hava durumu - Meteoroloji'den yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Ege, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Burdur, Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale, Kırşehir, Sinop, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları ile zamanla Akdeniz kıyılarında kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in batı kıyıları, Güney Ege kıyıları ile sabah saatlerinde Çeşme çevrelerinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA 

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

EGE: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinin, akşam saatlerinden itibaren kıyı kesiminin, gece saatlerinde Manisa, Uşak, Denizli ve Kütahya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Güney Ege kıyıları ile sabah saatlerinde Çeşme çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

AKDENİZ: Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Burdur çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu ile Ankara, Eskişehir, Konya, Kırıkkale ve Kırşehir çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Orta Karadeniz kıyıları, Amasya ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunun iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, sabah saatlerinde Şırnak çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu ile öğle saatlerinde Siirt çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...











SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.