Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Havalar nasıl olacak? / Haritalı

Hava sıcaklığının iç bölgelerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu; Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı,Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Hava sıcaklığının iç bölgelerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, ilk saatlerde Marmara, ile Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamlar, dolu, hortum vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    

Memurlar.Net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.