Haydar Urfalı, Öğretmenler Odasından Seslendi: Talebimiz sınavın iptal edilmesidir!

Haydar Urfalı, Öğretmenler Odasından Seslendi: Talebimiz sınavın iptal edilmesidir!

Türk Eğitim-Sen Genel Sekreteri Haydar Urfalı, 11-15 Ekim tarihleri arasında Bilecik, Eskişehir, Afyon ve Kütahya’da şube ve okul ziyaretleri gerçekleştirdi.

Sendikal çalışmalar kapsamında Bilecik’te bulunan Urfalı, Bilecik Şube Başkanı Veli Şahan ve şube yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Bozüyük Meliha Ercan Ortaokulu, Necip Fazıl Kısakürek ilkokulu, Kumral Abdal Anadolu Lisesi ile merkezde bulunan Yavuz Selim Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu ve Kozabirlik İlkokulu’nda öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek eğitim gündemindeki konuları istişare etti. Urfalı, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek, eğitim gündemindeki konuları değerlendirdi.

Urfalı daha sonra Eskişehir’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Eskişehir 2 No’lu Şube Başkanı Doç. Dr. Bahadır Ayas ve şube yönetim kurulu üyeleri ile Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nde eğitim çalışanlarıyla bir araya geldi. Urfalı ayrıca Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Sayın Prof. Dr. Adnan Özcan’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Urfalı Eskişehir’in ardından Afyonkarahisar’da temaslarda bulundu. Afyonkarahisar Şube Başkanı Muhtar Demirci ve şube yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Hacı Hayriye Özsoy Ortaokulu, Ahmet Ömer Kocaşaban İlkokulu, Kocatepe Anadolu Lisesi’nde öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarıyla bir araya gelen Urfalı eğitim gündemindeki konuları istişare etti.

Genel Sekreter Urfalı’nın sonraki durağı Emirdağ’dı. Urfalı, Atatürk Ortaokulu’nda eğitimcilerle bir araya gelirken, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne yeniden atanan Sayın Prof. Dr. Nurullah Okumuş’u ziyaret etti. Urfalı, Afyonkarahisar Şube Başkanımız Muhtar Demirci ile şube yönetim kurulu üyeleri ve Emirdağ İlçe Temsilcisi Yavuz Öztuncer ile ilçe temsilciliği yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz ve Emirdağ Belediye Başkanı Sayın Serkan Koyuncu’yu da ziyaret etti.

Emirdağ Öğretmenevi’nde de eğitim çalışanlarının sorunlarını dinleyen Urfalı, Kütahya’ya geçti. Urfalı, Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok ve şube yönetim kurulu üyeleri ile Cumhuriyet Ortaokulu, Mehmet Çini İlkokulu, Kılıçarslan Anadolu Lisesi Vakıfbank İlkokulu ve Ortaokulu Mimar Sinan Ortaokulu ve Hekim Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğretmenler ve eğitim çalışanlarıyla istişarelerde bulundu.

Urfalı Kütahya’nın ardından Eskişehir’e döndü. Eskişehir Odunpazarı ve Tepebaşı İlçelerinde sendikal çalışmalarda bulunan Urfalı’ya Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Kamuran Arıkan ve şube yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti. Urfalı ve beraberindeki heyet, Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu, Mehmet Ali Yasin İlkokulu Cemalettin Sarar Ortaokulu Borsa İstanbul Fen Lisesi ve Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarıyla bir araya gelerek eğitim gündemindeki konuları istişare etti. Genel Sekreter Urfalı, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ve Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz’ü de ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen olarak Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu dört yıldır gündemde tutuyoruz.

Genel Sekreter Haydan Urfalı ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda Öğretmenlik Meslek Kanunu ve kariyer basamakları sınavı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 4 yıldır konuyu gündemde tuttuklarını, yargıya taşıdıklarını, her türlü eylem ve etkinliğe imza attıklarını, TBMM nezdinde görüşmelerde bulunduklarını söyleyen Urfalı, bundan sonra yapılması gerekenin öğretmenlerin talep ve beklentilerine uygun olarak kanunun içeriğinin doldurulması olduğunu söyledi. Sınava karşı olduklarını bildiren Urfalı, öğretmenliğin zaten bir ihtisas mesleği olduğunu, dolayısıyla uzmanlığın kamudaki kariyer uzmanlığıyla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Kamunun diğer alanlarındaki kariyer uzmanlığında işin niteliğinin değiştiğini ama öğretmenlik mesleğin işin niteliğinin değişmediğini vurgulayan Urfalı, “Talebimiz sınavın iptal edilmesidir. Hiçbir şarta, sınava bağlı kalmadan 10 yılını dolduran her öğretmenin uzman, 20 yılını dolduran her öğretmenin başöğretmen olmasıdır ” dedi.

TBMM’ye çağrıda da bulunan Urfalı, “Eğitimin paydaşları ile, sendikalarla bir araya gelerek kanunun içeriğini birlikte dolduralım. Cumhuriyet tarihinde ilk kez çıkarılan bu kanunun öğretmenlerin itibarını artırıcı, motivasyonunu yükseltici, hak ve menfaatlerini geliştirici hususlar barındırmasını sağlayalım” dedi.

Çalışanların ödüllendirilmesinin bile yandaşlık anlayışı ve sendikal bağnazlıkla yapıldığı gün gibi ortadayken, bunun eğitime verdiği zararın faturasını kim, nasıl ödeyecektir?

Ödüllerin dağıtılmasında adaletsizler yaşanan adaletsizlere dikkat çeken Urfalı  ağırlıklı olarak yandaş sendika üyelerinin ödüllendirildiğini Urfalı, “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptığı bir konuşmada dile getirdiği ‘18 yılda her alanda tarihi eserlere ve hizmetlere imza attığımızı ama eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum’ diyerek aslında eğitimde bir durum tespiti yaptı. İstenen başarının neden sağlanamadığını mercek altına aldığımızda bunun en önemli nedenlerinden birisinin yandaş kayırmacılığının geldiğini görüyoruz. Özellikle yönetici atamalarında, ödül dağıtımlarında yaşanan kayırmacılık, eğitim hayatımıza doğrudan sirayet etmektedir. Çalışanların ödüllendirilmesinin bile yandaşlık anlayışı ve sendikal bağnazlıkla yapıldığı gün gibi ortadayken, bunun eğitime verdiği zararın faturasını kim, nasıl ödeyecektir? Taşra teşkilatındaki paralel yönetimlerin MEB’i yıpratmasına daha ne kadar göz yumulacaktır?” diye konuştu.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı 2022 yılı içinde yapılmalıdır.

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ilgili de açıklamalarda bulunan Urfalı, üniversite personeline yönelik yapılacak olan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına ilişkin üniversitelerin farklı ve keyfi uygulamalar yaptığını söyleyerek, “Keyfi uygulamaların engellenmesini, 2022 yılı içinde merkezi yazılı sınav yapılmasını ve sınavın takvime bağlanmasını istiyoruz” dedi.

Türk Eğitim-Sen 11-13 Kasım tarihleri arasında yapacağı çalıştayda idari personelin sorunlarını masaya yatıracak.

Türk Eğitim-Sen’in, 11-13 Kasım 2022 tarihleri arasında “Yükseköğretim Kurumları İdari Personel Sorunları” konulu çalıştay yapacağını bildiren Urfalı, çalıştay sonucunda çıkacak tespitlerin ve çözüm önerilerinin başta YÖK olmak üzere paydaşlarla paylaşılacağını kaydetti. Urfalı ayrıca idari personelin özlük, sosyal ve sendikal haklarının hem yasalar hem yönetmelikler ekseninde gözden geçirilerek; acil çözüm bekleyen sorunlar üzerinde çalışılması gerektiğine vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum