HDP, PKK'dan tek taraflı ateşkes isteyecek

HDP, PKK'dan tek taraflı ateşkes isteyecek

HDP yöneticileri, PKK'yla temas kurarak örgütün ateşkes ilan etmesini; olmazsa "meşru savunma çizgisine çekilmesi" önerisini gündeme aldı.

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın başkanlığında yapılan parti grubu ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarında, milletvekilleri ve MYK üyeleri Türkiye'de yaklaşık iki aydır yaşanan çatışmalı süreci değerlendirdi.

Edinilen bilgiye göre özellikle bölge milletvekilleri devam eden çatışmaların şiddetlendiğini bu sürecin çok tehlikeli boyutlara ulaşabileceği değerlendirmesini yaptı. Bazı milletvekilleri, silahların susması için Ankara'da 80 milletvekilinin katılımıyla ortak bir eylem yapılması önerisinde bulundu.

"ÖCALAN'DAN ÇAĞRI GELMEMESİ UMUTLARI AZALTTI"

Bazı bölge milletvekilleri, özellikle 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bölgede Abdullah Öcalan'dan bir çağrı yapılmasına yönelik çok büyük bir beklenti olduğu, bu tarihte beklenilen çağrının yapılmaması üzerine bölgede umutların azaldığı değerlendirmesini yaptı.

İddiaya göre milletvekilleri, hükümetin çatışma ortamında ne yapmak istediği belli olmadığı için bu sürece dur denilebilmek adına HDP'nin bugüne kadar yaptığı çağrının çok daha güçlü bir şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Yaşanan çatışma ortamının HDP'ye sivil alanda demokratik siyaset yapma alanı bırakmadığı, HDP'ye oy veren 6 milyon seçmenin partiden "barış beklentisi" içinde olduğu ve bu kapsamda HDP'nin barış iradesinin doğrudan PKK'ya aktarılması gerektiği dile getirildi.

DOĞRUDAN ÇAĞRI

Milletvekilleri ve MYK üyeleri bu kapsamda HDP'nin doğrudanPKK ile temas kurarak partinin bu yöndeki taleplerini iletilmesini istedi. Milletvekilleri ve MYK üyelerinin görüşmeleri doğrultusunda HDP'nin bir heyet aracılığıylaPKK yönetimiyle doğrudan temas kurması bekleniyor.

Heyetin partinin söz konusu iradesi ve eğilimini doğrudanPKK yönetimine aktararak, PKK'dan tek taraflı ateşkes ilan etmesini ya da örgütün saldırılarına son vererek, savunma çizgisine çekilmesini istemesi değerlendiriliyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.