HDP'de yüzler gülüyor

HDP'de yüzler gülüyor

Dün gerçekleşen hain saldırı sonrası bugün aynı yerde anma törenine katılan Sırrı Süreyya Önder'in gülüşmeleri kameralara yansıdı.

Ankara'da düzenlenen ve 95 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı terör saldırısın hemen ertesi günü aynı yerde anma töreni düzenlendi. HDP'liler Sıhhiye Meydanı'nda Ankara Tren Garı önündeki saldırıda hayatını kaybedenler anısına yere kırmızı karanfil bıraktı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu isimler yürüyüş halinde iken HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yanındaki kişi ile gülerek bir şeyler konuşması tepki çekti. Dün de patlama sonrası inceleme yapmak üzere geldiği olay yerine gelen Önder polisle birbirine girmişti.

Öte yandan Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aynı karelerinin yansıması dikkat çekti.

1 KASIM'DA HDP'YE OY İSTEDİ

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ayrıca Sıhhiye Meydanı'nda barış mitingine giderken hayatını kaybeden 95 kişinin anma töreninde konuştu. Demirtaş, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

"Kimliklerimiz, inançlarımız, siyasi duruşumuz ne olursa olsun, bizler ezilenler olarak, 'Bu devlet bizim, bu vatan ortak malımızdır' diyeceğiz. Kimsenin gelip yukarıdan, tepeden bir kez daha ülkemize, haklarımıza, özgürlüklerimize el koymasına izin vermeyeceğiz. İntikamla, kinle hareket etmeyeceğiz. 'Şiddet şiddeti doğurmasın ' diyeceğiz. Bunun ilk adımı yaklaşıyor. 1 Kasım'da ilk adımıdır"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.