HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

HDP'den Osmanlı'yı suçlayan Çanakkale mesajı

HDP, Çanakkale zaferinin 100. yılı münasebetiyle yayınladığı mesajda dönemin Osmanlı hükümetini "kukla" olmakla suçladı.

Çanakkale zaferinin 100. yılının kutlandığı bugün HDP'den gelen zafer mesajı tartışmaya yol açacağa benziyor. HDP, verdiği mesajda dönemin Osmanlı yönetimini açıkça "kukla" olmakla suçladı.

"OSMANLI ÇANAKKALE'DE KUKLAYDI"
Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın adıyla yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Dönemin Osmanlı Hükümeti, büyük paylaşım savaşlarının ilki olan 1. Dünya Savaşı'nda kaderini Alman emperyalizminin kaderine bağlayarak büyük bir felakete yol açtı ve insan kıyımında kendine düşen rolü oynadı. Bir yandan Çanakkale'de, İngiliz ve Fransız işgal girişimine imparatorluğun bütün topraklarından getirilen her dinden ve dilden vatandaşlarının oluşturduğu savunma siperleriyle karşı koyarken, diğer yandan Rus Çarlığı'na yönelik Alman hamlelerinin kuklası olmaktan sakınmadı.

EN ÖNEMLİ MİRAS OMUZ OMUZA DURMAK
100 yıl önce bu topraklarda omuz omuza kahramanca savaşıp, yanyana toprağa düşen, Türk, Kürt, Ermeni ve diğer farklı Anadolu halklarından bize kalan değerli miras, onurlu bir yaşam için omuz omuza durabilme halidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum