İçişleri Bakanlığı'ndan "Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti" Kararı

İçişleri Bakanlığı'ndan "Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti" Kararı

İçişleri Bakanlığı Tarafından "Eğitim Personeline Seyahat Muafiyeti" Konulu Yazı Yayımlandı.

Görev yaptıkları yer dışında bulunan öğretmenler ve diğer eğitim personelleri, 13-14 Şubat tarihlerinde özel araçları ile yapacağı seyahat süresince kısıtlamadan muaf tutulacak. Öğretmen kimlik kartı ibrazı yeterli olacak.

İşte İçişleri Bakanlığının o yazısı:

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 01.02.2021 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde yüz yüze eğitime kademeli olarak başlanılması karan alınmıştır. Alınan karar doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının 05.02.2021 tarih ve 20218459 sayılı yazılarıyla 15 Şubat'tan itibaren kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesine dair sürecin detayları belirlenmiştir.

Gerek 15 Şubat tarihinden itibaren kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilecek olması gerekse yarıyıl tatilinin sona ermesi nedeniyle başta öğretmenlerimiz olmak üzere eğitim-öğretim personelinin bu hafta sonu şehirlerarası seyahatlerinde bir yoğunluk oluşabileceği değerlendirilmektedir.

Bu çerçevede ilgi Genelgemizle getirilen "sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde yapılacak şehirlerarası yolculuklarda (toplu ulaşım araçlarıyla yapılanlar hariç) seyahat izin belgesi alınması zorunluluğu" şartından; görev yaptıklan yer dışında bulunan öğretmenler ile diğer eğitim personelinin 1314 Şubat 2021 tarihlerinde özel araçlarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatlerin muaf tutulması ve denetimler sırasında öğretmen personel kimlik kartlarını ibraz ederek aile bireyleri ile birlikte görev yerlerine özel araçlarıyla seyahat edebilmeleri gerektiği değerlendirilmektedir.

Valilerimizce uygulamanın yukarıda belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülmesi hususunda; Bilgi ve gereğini önemle arz ve rica ederim.

Süleyman SOYLU

Bakan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.