İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı

İçişleri ve Adalet Bakanı Görevlerinden Ayrılmalı

Başbakan Davutoğlu ile görüşen Kılıçdaroğlu, İçişleri ve Adalet Bakanı'nın görevlerinden ayrılmaları gerektiğini söyledi. Başbakanlık da konuya ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşme sonrası basın toplantısı yaptı. Başbakan Davutoğlu'na İçişleri ve Adalet Bakanı'nın istifa etmesi gerektiğini söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İki bakan da (Adalet ve İçişleri) eğer bu halka, ölen insanlara, onların ailelerine saygı gösteriyorlarsa, görevlerinden ayrılmalılar. Siyasi sorumluluğun gereğini yerine getirmeliler." dedi. Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ile görüşmesinde kendisine iletilen bilgiler arasında iki canlı bomba olduğunu ve ikisinin de erkek olduğunun söylendiğini belirtti.

Görüşmenin ardından, Başbakanlık'tan da açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "Görüşmede, olayın akabinde devlet birimlerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. Görüşmede tüm toplum kesimlerinin bu tür olaylara karşı yek vücut olarak dayanışma sergilemesinin önemi vurgulanmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.