İl Milli Eğitim Müdürlüğü "İmam Hatip" Afişlerini Toplattı! Büyük Tepki!

İl Milli Eğitim Müdürlüğü "İmam Hatip" Afişlerini Toplattı! Büyük Tepki!

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube, il millî eğitim müdürlüğünün bir sendikanın çağrısı doğrultusunda İmam-Hatip okullarının tanıtımı için asılan afiş ve pankartları apar topar toplatmasına tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Denizli 1 No’lu Şube, il millî eğitim müdürlüğünün bir sendikanın çağrısı doğrultusunda İmam-Hatip okullarının tanıtımı için asılan afiş ve pankartları apar topar toplatmasına tepki gösterdi. Şube Başkanı Feyzullah Öselmiş, Millî Eğitim Bakanlığı’nın resmî talimatına rağmen, ideolojik tutumu saplantı hâline getirmiş bir eğitim sendikasının iki satırlık açıklamasıyla il millî eğitim müdürlüğünün İmam-Hatip okullarının tanıtımı için asılan afiş ve pankartları apar topar toplatmasını anlamakta güçlük çektiklerini kaydederek, “Tüm meslek liselerinde yapılan bu tür tanıtım ve yönlendirme çalışmalarının İmam-Hatip okulları için yapıldığında saldırgan bir tavır gösterilmesi, milletin büyük bedeller ödeyerek bugünlere getirdiği İmam-Hatip okullarına karşı duyulan hazımsızlığın göstergesidir. Her okul türünde yapılan bu çalışmaların İmam-Hatip okullarında yapılmasına karşı farklı bir tutum sergilenmesi ise alenen bölücülüktür” dedi.

Daha önce çocukların camilere götürülmesini, yaz Kur’an kurslarına karşı alerjen tutumlarını, Millî Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yapılan protokol ile 4-6 yaş arası çocuklara dinî eğitim verilmesi konusunda gösterdikleri ideolojik refleksi çok iyi bildiklerini ifade eden Öselmiş, şunları söyledi: “Bu mezkûr yapının köhne ideolojik din düşmanlığını anlıyoruz; ancak Bakanlığın yazılı talimatı olmasına rağmen il millî eğitim müdürlüğünün söz konusu sendikanın yaptığı açıklamayı talimat kabul edip, pankartları apar topar toplattırmasını anlayamıyoruz. Müdürlük, bakanlığa değil de Eğitim-İş Genel Merkezine mi bağlı? İl müdürünün, bakanlığın yazıda belirttiği ve açıkça ifade ettiği ‘afiş ve benzeri materyaller ile tanıtım yapılması’ talimatında doğru bulmadığı nokta nedir? Mezkûr sendika başkanının, ‘bu konuyu Millî Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ile görüştüm. Pankartları toplatacağını, doğru bulmadığını belirtti’ demesi, il müdürü Mahmut Oğuz’un sanki kendi isteğiyle pankartları toplattırdığı algısını oluşturmuştur. Dinî konulara alerjisi olan bu yapının ayrımcı ve ötekileştirici talebini karşılayan il millî eğitim müdürlüğünün tavrı, tüm meslek liselerinde yapılan uygulamanın İmam-Hatip okullarından esirgenmesi anlamına gelmektedir ve kabulü mümkün değildir. 28 Şubat kararlarından sonra ‘memleket meselesi’ hâline gelen meslek liselerinin son zamanlarda yapılan ama yine de yeterli olmayan çalışmalar sonucunda yeniden iyi bir noktaya doğru geliyor olması, özellikle İmam-Hatip okullarının yapılan son sınavlarda da açıkça görülen akademik bir başarı elde etmesi, sınavla öğrenci olan İmam-Hatip okullarının yüzde 95’lik bir doluluğa ulaşması mı sizleri rahatsız ediyor. Amacınızın, ne meslek liselerinin iyileştirilmesi ne eğitimde niteliğin artırılması ne de soran, sorgulayan ve ilmin hikmetinde hakikati arayan bir neslin yetişmesi olmadığını; genç nesli milletin değerlerinden koparmak, milleti ayakta tutan inanç, kültür ve farklılıklarından ayrıştırmak, bir türlü içinize sindiremediğiniz millî ruhu neslimizden koparıp atmak olduğunu çok iyi biliyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, nasıl ki nitelikli sporcular yetiştirmek üzere kurulan spor liselerinin tanıtımını, kültürümüzü devam ettirecek sanatçıları yetiştirmek üzere kurulan güzel sanatlar liselerinin tanıtımını, eğitimli ve donanımlı iş gücünü hedefleyen teknik meslek liselerinin tanıtımını hiçbir ayrım gözetmeden sonuna kadar destekliyorsak, İmam-Hatip okullarının da tanıtımını ve yönlendirme çalışmalarını sonuna kadar destekliyoruz.”

Dinî değerlere alerjisi olan söz konusu sendikal yapının çağrısını talimat kabul eden il millî eğitim müdürlüğünü ve malum sendikal yapıyı kınayan Öselmiş, sözlerini şöyle tamamladı: “Eğitimi millî ve manevi değerlerinden arındırıp, inanç ekseninden koparıp sadece seküler bir eğitim sistemi beklentinize asla müsaade etmeyeceğimizi belirtiyor, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü ve sendikası olarak özgürlüklerin, inançların, değerlerin tüm kutsiyeti ile yaşatılabilmesi adına, bu tür mezkûr örgütlenmelerle durumdan vazife çıkaran yasakçı bürokratik oligarşiye karşı mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi bir kez daha yineliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.