İlçe Müdüründen EBS'ye Cevap: Sendikanın Memuru Değil, Devletin Memuruyum

İlçe Müdüründen EBS'ye Cevap: Sendikanın Memuru Değil, Devletin Memuruyum

Bugün Ankara Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan "ALTINDAĞ İlçe MEM MÜDİRESİNİN SENDİKA DÜŞMANLIĞI" açıklaması üzerine Türkiye'ni İlk başörtülü İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ,EBS 2 Nolu şube tarafından yapılan basın açıklamasına cevap

Bugün Ankara Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan "ALTINDAĞ İlçe MEM MÜDİRESİNİN SENDİKA DÜŞMANLIĞI" açıklaması üzerine Türkiye'ni İlk başörtülü İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer, EBS 2 Nolu şube tarafından yapılan basın açıklamasına cevap olarak gönderdiği açıklamada " O sendikacı 3 sendika değiştirmiş bir adam, Sendikanın Memuru Değil , Devletin Memuruyum" şeklinde oldu. İşte O Açıklamalar:

EĞİTİM BİRSEN 2 NOLU ŞUBENİN AÇIKLAMASINA CEVAPTIR
Hepimiz Milli Eğitim Bakanlığına bağlı çalışan 657 ye tabi memurlarız. Sayın Bakanımızın emri ile atanmış ve görevimi layıkı ile yapmakta olan bir ilçe milli eğitim müdürüyüm. Sendikaya da 2005 yılında üye olmuş hatta 2007 ile 2009 yılları arasında Mamak yönetimin de çalışmış birisiyim. İlk ve tek sendikam Eğitim Bir-Sen olmuş, İlçe müdürleri sendikaya  üye olamayacağı için atanma tarihim itibari ile sendikadan ayrıldım. Kendisi sırasıyla Eğitim-sen ,Türk eğitim-sen ,Eğitim bir-sen’e  üye olmuş bir kişi beni sendika düşmanı ilan etmesinin altında çok şey aramak gerekir.  

Kendisinin bitmek bilmeyen ve kabul edilemez isteklerine  boyun eğmediğimiz için bu tür davranışlar göstermekte  ve  amirim bakanlık değil sanki sendikanın şube başkanı gibi tavırlar sergilemektedir. Bahsettiği kursla ilgili ilçemizden olumsuz bir yazı çıkmamış hatta sendika  yönetiminden Gökhan Özdemir  Şube müdürümüzü arayarak yazıyı sormuştur. Şube müdürümüz yazının bugün çıkacağını, problem olmadığını ifade etmesine rağmen kasıtlı olarak üyelere sms yoluyla ve sendikanın sayfasından yanlış bilgi verilmiştir.  Bu yolla şahsımla ilgili karalama kampanyası başlatılmıştır . Benimle sendika ve personelimiz arasında  sorun varmış gibi bir algı oluşturmak istenmiştir.

İlçede asıl huzursuzluk çıkaranların ve bu yolla güç sağlamaya çalışanların kimler olduğunu herkes bilmektedir.  Diğer bütün yazılanlar gerçeği yansıtmamaktadır. Ben sendikanın şube başkanının memuru değil, bakanlığın memuruyum.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Şefika Biçer


Ankara Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şubesi tarafından yapılan açıklama

ALTINDAĞ İlçe MEM MÜDİRESİNİN SENDİKA DÜŞMANLIĞI
Eğitim Birsen Ankara 2 Nolu şube olarak bu açıklamayı yapmamak için sabırla sendikamıza ve üyelerimize yapılan eziyetlerin  kasten yapılmadığını düşünerek bu açıklamamızı geciktirmiştik ;ancak Üyelerimiz talebi üzerine  Müdür yardımcılığı için açacağımız kurs talebimizin 10 GÜN ÖNCE VERMEMİZE rağmen ,kursumuzun 15/02/2016 tarihinde başlayacağından ve 100 ün üzerinde üyemizin mağduriyeti söz konusu olduğundan halen kursumuzun ilçe müdiresitarafından muallakta bırakılması bu açıklamayı zorunlu kılmıştır.

İlçe Müdiresi Şefika BİÇER hanıma soruyoruz
1-Kurs günü gelmesine rağmen kurs onayı neden verilmemektedir. Acaba üyelelerimizin yöneticilik sınavında başarılı olmasından mı rahatsız oluyorsunuz?

2- Üyelerimizi yıldırmak için sizin emrinizle soruşturmalar açılmakta öğretmenlerimizin ve idarecilerimizin motivasyonları düşmektedir. İlçemize, kurumlarının  işleri  için gelen Müdürleri, ilçeye taktırdığınız kameralarla odanızdan takip edip,  Şube müdürlerinin odasında neden oturuyorsunuz? diye, mobing uygulamanızın nedeni nedir?

İlçemizde görev yapan bayan idarecilerimizden birine  programda  sırf ön koltukta oturdu diye soruşturma açmanız inanılır gibi değildir. Bu 28 Şubat’ta Beyaz Türklerin Uyguladığı eziyetleri aklımıza getirmiştir.

Altındağ İlçe Milli Eğitimde Çalışma huzurunun bozulduğu , başka ilçelere gitmek ve görevlendirme taleplerinin artığını, dedikodularla insanların huzursuz olduğunu üzülerek görmekteyiz.

Ayrıca İlçe Müdiresi  Şefika Biçeri’n "Beni Sendika atamadı" gibi sözlerle sendikamıza haber göndermesi ile ne anlatmak istediğini anlamış değiliz . Sendikanın  zaten atama makamı olmadığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak yapılan doğru ve yanlışlarında  çoğunluğun sesi bir sivil toplum kuruluşu olarak takip etmek bizlerin görevidir .

İlçe Müdiresi Şefika Biçer’ in kendi ifadesiyle ortamlarda paylaştığı Altındağ’ın Sulatanıyım ifadesini doğru bulmuyor. Bu rahatlıkla devletin imkanlarını kullanarak 1. Dönem yüksek Lisans programına devletin özel aracını ve şoförünü Akşam  saat 22 .00’a kadar  tutmasını  doğru bulmadığımızı kamu oyuna söylemek istiyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum