İlk 40 binde değilsen 'Tıp' artık hayal!

İlk 40 binde değilsen 'Tıp' artık hayal!

Üniversiteye giriş için 'başarı sırası sınırlaması' geliyor. Buna göre sıralamada ilk 40 bine giren adaylar tıp, ilk 150 binde olanlar ise hukuk tercih edebilecek.

YÖK bu yıl üniversiteye girişte, ilk kez tıp ve hukuk programlarına, 'başarı sırası sınırlamasına' göre öğrenci alacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, hukuk ve tıpta okuyan öğrenciler arasındaki puan farkının yıllar geçtikçe açıldığının gözlemlendiğini ifade etti. Saraç, tıp programına 2010 ÖSYS'de, 20 bin 200'üncü, 2014 ÖSYS'de 101 bininci, hukuk programına 2010 yılında 177 bininci, 2014 ÖSYS'de ise 366 bininci adayın yerleştiğini söyledi. Bu uygulama önümüzdeki yıllardan itibaren diğer meslekler için de yaygınlaştırılacak.

Vakıflar sıralamayı yükseltecek

Vakıf yükseköğretim kurumlarının da senato kararıyla söz konusu sıralamaya ait daha üstte başarı sırası belirleyebileceklerini dile getiren Saraç, "KKTC'de bulunan üniversitelerdeki tıp ve hukuk programlarına 2015'ten itibaren yerleşerek kayıt yaptıran öğrencilerin de Türkiye'ye yatay geçiş yapabilmesi için başarı sırası şartını sağlamaları gerekecek" dedi.

Akşam

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.